Korda György bevallotta: nem érti, miért nem kapott még semmiféle művészi díjat

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Korda György Balázs Klári Kossuth-díj születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korda György január 4-én töltötte be a 84. életévét, és bár láthatóan nem fog rajta az idő, és megőrizte energiáját és jókedvét, mégis van egy olyan vágya, ami eddig nem teljesült. Attól tart, már nem is fog.

Korda Györgyben vegyes érzelmek kavarognak a születésnapjával kapcsolatban, nem tudja, büszke legyen vagy inkább szomorú a kora miatt. Pályafutása boldogsággal és büszkeséggel tölti el, mégis van valami, miatt szomorú.

"Csodálatos dolgok történtek velem az életem során, mégis maradt hiányérzetem. Nehéz erről beszélni, mert sokan azt hihetik, hogy panaszkodni akarok, pedig nem. Mindenkinek lehet véleménye a képességeimről, az alkotói munkásságomról, de az nekem rosszul esik, hogy a 65 éves pályafutásom alatt egyszer sem voltam az év énekese. Úgy érzem, ez egy kicsit művészileg degradáló rám nézve. És ha a miértre keresem a választ, erre nem találom" - mondta a Borsnak.

Csináljuk a fesztivált döntő 2022 április 2-án, Korda György, Balázs Klári Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az énekes hozzátette, fáj neki, hogy semmiféle művészi díjat nem kapott, és attól tart, már le is késett rőla. Nagy megtiszteltetésnek tartaná, ha Kossuth-díjjal jutalmaznák. Ettől függetlenül örül, hogy sikeres évet tudhat maga mögött.

Részletek a Bors szerdai lapszámában.

Mindenki életében eljön a változás pillanata, és ez nem kerülheti el Korda Györgyöt és feleségét, Balázs Klárit sem. A házaspár évek, de talán évtizedek óta kettesben áll színpadra, legyen szó privát partiktól vagy nagykoncertekről, együtt nyűgözik le a közönséget. Ennek azonban vége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.