Az ecet mindenre jó - vagy mégsem? Ezeket a dolgokat még véletlenül se tisztítsd ecettel

Forrás: Shutterstock -
takarítás ecet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ecet igazi csodaszernek számít, ha otthonunk tisztán tartásáról van szó, ám vannak olyan tárgyak, amelyek esetében többet ártunk, mint használunk, ha ezt a sokoldalú szert alkalmazzuk.

Kőpadló -vagy pult

Az ecetet előszeretettel használjuk konyhánk vagy fürdőszobánk tisztán tartásához, ám ha mészkőből, gránitból vagy márványból készült a padló vagy a pult, van egy rossz hírünk: az ecet egy természetes sav, ami csúnyán kikezdheti ezeknek a felületeknek a felszínét, így ez esetben többre megyünk, ha szappanos vagy mosogatószeres meleg vízzel takarítunk.

ecet Forrás: Shutterstock

Telefon

Ahogy a kőpadlót, úgy a telefonunk kijelzőjének ujjlenyomat-érzékelő bevonatát is kimarhatja az ecet, ezért, ha azt szeretnénk, hogy a telefonunk használható maradjon, tartsuk távol tőle az ecetes flakont.

Keményfa felületek

Tény, hogy sokan vannak, akik az ecetre esküsznek, ha a keményfa padló tisztításáról van szó, azonban a szakemberek véleménye egészen más ebben az esetben. A sav a kemény fát is megviseli, és lemarja a konzerváló réteget a felületéről - írja a Lakáskultúra.

Az ecet az egyik legkörnyezetkímélőbb természetes tisztítószer, így nem meglepő a népszerűsége. Vizsgálatok szerint a 10%-os ecet a kórokozók 99,99%-át elpusztítja, így tökéletesen fertőtlenít is. Ha szeretnél többet megtudni erről a csodaszerről, itt írtunk arról, hogyan lehet használni például mosásnál, vagy milyen további felületek vannak, amelyeket nem érdemes takarítani vele. Itt pedig összegyűjtöttünk néhány olyan online terjedő takarítási tippet, amelyet semmiképp sem érdemes megfogadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.