Kökény Attila három évtizeden át volt az alkohol rabja: volt olyan este, amikor 54 pohár whiskyt ivott meg

Fotó: Major Kata - Origo -
Kökény Attila alkoholizmus alkohol család Isten Kökény Aranka whisky
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel 30 évig napi szinten fogyasztott alkoholt Kökény Attila, aki 16 évesen emelte először szájához a felespoharat.

Mivel már tinédzserkorában elkezdte a piálást, az énekes szervezete teljesen hozzászokott az alkoholhoz, az a menniység, ami mást kiütne, neki meg se kottyant.

Attila a Frizbiben mesélte el Hajdú Péternek, hogy amikor bárokban énekelt, mire odaért, rendszeresen ki volt készítve neki a hamutartó és a whisky, amiből egy este rengeteget meg tudott inni akkoriban.

Kökény Attila Fotó: Major Kata - Origo

"Volt olyan is, hogy filmszakadásig ittam magam. Huszonöt éves koromban egy lány strigulázta a whiskyjeimet; este tíztől hajnali ötig megittam ötvennégyet, és utána még elmentem egy presszóba, ahol délig folytattam az ivászatot" - vallotta be a műsorban, hozzátéve, hogy a feleségével, Arankával emiatt rengeteget veszekedtek.

Az ivászatból 2010-ben, a Megasztár végén vett vissza, s ma már, ha elmennek valahova, legfeljebb egy pohár bort vagy pezsgőt fogyasz el, a piálással szakított.

S hogy mi segített?

Gyermekei megtértek istenhez és őt is erre ösztönözték:

"Amikor azt mondod, hogy megtérsz, próbálsz Istennek tetszeni, akkor azokat a dolgokat, amiket régen csináltál, elhagyod. Ide tartozik a dohányzás, az ital, a drog, s millió olyan dolog, ami függőséget okoz. Nem akartam kamus lenni, aki csak úgy csinál, mintha leszokott volna. Bementem a szobába, majd imádkoztam Istenhez, hogy nem akarok többet részeg lenni, segítsen. Egyik percről a másikra megszabadított a függőségemtől" - mesélte el az énekes, aki ma már igyekszik egészségesen élni, rendszeresen sportol, az orvosa szerint pedig a laborleletei olyan jók, mint egy húszévesnek - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.