Madeleine McCann-ügy: befejezték a víztározó átkutatását: így áll most a nyomozás

Christian B nyom eltűnt kislány Madeleine McCann
A német ügyészek az elmúlt két hetet a portugáliai Barragem do Arade víztározóban folytatott átkutatása során talált tárgyak gondos átvizsgálásával töltötték, ám úgy tűnik, ha nem is volt hiábavaló a kutatás, Madeleine McCann ügyében nem hozott előrelépést. 

Madeleine McCann 2007 májusában, a portugáliai Praia da Luzból tűnt el nyomtalanul. A lány akkor 3 éves volt. A szülők és a nyomozók azóta is keresik. Az ügyben időnként újabb nyomok adnak reményt a kislányként eltűnt nő megtalálására - ilyen volt a víztározó és környékének átkutatása is, melynél számos, az üggyel kapcsolatosnak vélt nyomra bukkantak.

Madeleine McCann ügye sok éve foglalkoztatja a sajtót

A német ügyészek az elmúlt két hetet azzal töltötték, hogy gondosan átvizsgálják a portugáliai Barragem do Arade víztározóban végzett kutatás során talált tárgyakat, ám az ügyhöz közel álló forrás szerint az új leletek nem adtak semmi olyan nyomot, amely előmozdíthatná a nyomozást.

„Túlzás lenne azt mondani, hogy időpocsékolás volt, de a nyomozók természetesen nagyon csalódottak. Remélték, hogy tározóban talált tárgyak új nyomokhoz vezetnek, de annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló legkorszerűbb kriminalisztikai eszközöket használták, egyik elem sem bizonyult hasznosnak" - mondta el a forrás, hozzátéve, hogy természetesen a rendőrség és az ügyészség nem adta fel, minden egyes talált tárgyat alaposan átvizsgálnak, ám egyelőre a víztározó átkutatása zsákutcának tűnik.

A nyomozók Madeleine eltűnésének helyszínétől körülbelül 50 kilométerre fekvő víztározónál kutatták át a területet, ami a 46 éves Christian B. kedvenc tartózkodási helye volt, amit ő a "kis paradicsomának" nevezett. A férfit 2020-ban vádolták meg Madeleine meggyilkolásával, ennek bizonyításán dolgozik a német ügyészség. Christian B. jelenleg hétéves büntetését tölti, amiért 2005-ben megerőszakolt egy nyugdíjas nőt. A férfi tagadja, ogy bármi köze lenne Maddie eltűnéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.