Gyűlölöd a krumplipucolást? Íme, a trükk, amivel garantáljuk, hogy ennek vége

Forrás: Shutterstock -
trükk krumpli tiktok szupergyors
Egy TikTok-felhasználó, Jennifer csatornáján szupergyors krumplipucolási trükköt mutatott követőinek. Úgy véli, módszerével pillanatok alatt meg lehet hámozni a burgonyát. Videóját eddig több mint 12 millióan nézték meg.

Ha te is azok közé tartozol, akik nem szeretnek a krumplipucolással hosszasan bíbelődni, itt a technika, amit alkalmazhatsz főzéskor. Jennifer a videója mellett el is mondta, mi az ötletében a különleges.

"A krumplihámozó feje azért mozog mindkét irányba, hogy ne csak egy irányban lehessen lehúzni a krumpli héját, hanem a másik irányba is. Így szupergyorsan lehet megpucolni a krumplit anélkül, hogy egyáltalán felemelnénk a hámozót a felületéről" - magyarázta.

Jennifer zseniális krumplipucolási mószerét a Metropol oldalán megtekintheted.

Van gyorsabb megoldás a klasszikus módszernél Forrás: Shutterstock

Nem a tiktoker lány az első, akinek eszébe jutott, hogy ki kellene kísérletezni valamilyen módszert a krumplihámozás gyorsabbá tételére. Egy youtuber például ezt javasolja:

1. Rakd az egész krumplikat forrásban lévő vízbe, és hagyd benne 1 percig.

2. A leforrázott krumplikat helyezd egy jéghideg vízzel és/vagy jégkockákkal teli edénybe. Várj 5 másodpercet.

3. Ezután vedd ki a fagyos vízből a krumplit, majd egy mozdulattal távolítsd el a héját.

Nos, bármelyik megoldást is választod, egészen biztosan könnyebb dolgod lesz, ha ezeket az ételeket szeretnéd elkészíteni.

Azt azonban mindenképpen fontos hangsúlyozni, nem mindegy, milyen formában fogyasztod a krumplit. Arról, hogy a sült krumpli nem csupán hízást, de mentális zavart is okozhat, itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.