Katalin hercegné és Vilmos herceg szigorú szabályok között él új otthonukban

Forrás: AFP/Jonathan Brady -
Adelaide Cottage Katalin III Károly szabály Vilmos
Erzsébet királynő halálát követően III. Károly lépett a trónra, így korábbi címe és a hozzá tartozó cornwalli hercegség Vilmosra szállt. Így az elmúlt 12 hónap teljesen megváltoztatta a walesi herceg és hercegnő életét, méghozzá több szempontból is. Úgy döntöttek, kiköltöznek a londoni Kensington-palotából, és a windsori birtokon lévő Adelaide Cottage-ban alakítanak ki otthont maguknak, ahol azonban szigorú szabályok szerint kell élniük.

Vilmos és Katalin - akik tavasszal ünnepelték a 12. házassági évfordulójukat- többek között azért is döntött a költözés mellett, mert a birtok közel van a gyerekek lambrooki iskolájához, de Windsorhoz és Katalin Berkshire-ben élő szüleihez is.

Katalin és Vilmos így nevelik gyerekeiket

A hercegi pár szerint fontos, hogy György, Sarolta és Lajos gyermekkora minél átlagosabb lehessen, ami az otthoni öltözékükön is meglátszik. Bár kiváltságos gyerekek, szüleik szeretnék, ha minél hétköznapibb neveltetést kapnának. György herceg egy nap király lehet, Sarolta pedig a királyi család egyik vezető személyévé válhat. Az iskolában mégis pont ugyanúgy kezelik őket, mint az összes többi gyereket.

Egyvalamivel azonban lehet, hogy nem számoltak: az Adelaide Cottage-ban szigorú szabályokat kell betartaniuk. A ház ugyanis műemlék, ami azt jelenti, hogy szigorú tervezési szabályok és előírások vonatkoznak rá. Ha bármilyen átalakítást akarnak végezni az ingatlanon, akkor mindenhez külön engedélyt kell kérniük, még az olyan egyszerű dolgokhoz is, mint egy ablak cseréje - írja a Mirror, ahol az ingatlanról képeket is találsz.

Vilmos herceg és családja otthona műemléképület

Műemléki státuszt a Historic England ad az épületeknek. Egy épület akkor szerepel a műemléki jegyzékben, ha különleges építészeti vagy történelmi jelentőségűnek minősül.

Az Adelaide Cottage a 655 hektáros Windsor birtok szívében található, 1831-ben épült IV. Vilmos felesége, Adelaide királynő számára, innen kapta a nevét is.

Bár az Adelaide Cottage királyi mércével szerénynek tűnik, néhány berendezési tárgy igazán lenyűgöző. Ilyen például a márványból készült görög-egyiptomi kandalló. A hálószoba pedig úgy, ahogy van, egy műremek: a mennyezet burkolatát aranyozott delfinek díszítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.