Még az általában jó alvókkal is megesik néha, hogy miután lefekszenek, sokáig nem jön álom a szemükre. Ettől persze egyre idegesebbek lesznek, és azt számolgatják, ha most rögtön elaludnának, mennyi idejük van pihenni a reggeli ébresztőig. Nos, van egy úgynevezett katonai módszer, amiről azt állítják, nagyban megkönnyíti a gyors elalvást. Mindenképpen megéri kipróbálni. 

A military módszer népszerűsítése a közel két milliós követőtáborral rendelkező Justin Agustin fitneszedző nevéhez köthető. Videójában - Technika az elalváshoz - 2 percen belül - azt állítja, hat hét gyakorlás után az emberek 96 százalékánál működik - számol be az Unilad

A technikát az amerikai hadsereg fejlesztette ki, főleg vadászpilóták számára, akiknek kiemelten szükségük van arra, hogy kialudják magukat, ahhoz, hogy tökéletesen működjenek a reflexeik. A módszerről először egy 1981-es könyvben olvashattunk, amit Lloyd Bud Winter amerikai atlétikaedző írt. Azt állította, a módszer csökkenti a sportsérülések gyakoriságát és javítja a teljesítményt.

Nem ez a módszer az egyetlen, amire sokan esküsznek. A minap ebben a cikkünkben az "agykopogtató" technikáról írtunk.

Mit kell tenned?

Helyezkedj el kényelmesen, koncentrálj a légzésedre, és lazítsd el az egész testedet a fejed búbjától lefelé a lábujjaidig. Fontos, hogy egy testrészed se feszüljön, és képzeld el, ahogy melegség járja át a testedet. Vegyél egy nagy levegőt és lazíts tovább. 

Amíg ellazulsz, próbáld megtisztítani az elmédet a stressztől, például képzeld el, hogy egy hajón fekszel a kék ég alatt, vagy egy kényelmes függőágyban ringatózol. 

Ha az elméd elkalandozik, ismételgesd magadban tíz másodpercig: "Ne gondolkozz!"

Agustin gyakran kap visszajelzést a módszerrel kapcsolatban követőitől: "Volt egy veterán pszichológiatanárom az egyetemen, aki már ezt tanította. Határozottan működik" - írta például az egyikük.