Megszólalt a bőrgyógyász: kiderült, hogy milyen bőrápoló termékekre érdemes beruházni

bőrgyógyász olaj tonik bőrápolás
Sokan vagyonokat költenek a legújabb és legkülönlegesebb arcápolókra, tonikokra és olajokra. Vajon érdemes mindezekért ennyi pénzt kiadni? A bőrgyógyász válaszol.

Dr. Natalia Spierings bőrgyógyász úgy véli, hogy a legtöbb csúcskategóriás arcápoló termék ugyanazt nyújtja, mint olcsóbb változataik, így érdemes figyelni a vásárláskor.

Hiába a termékek külsején vigyorgó hírességek, modellek, maga az összetevő ugyanaz vagy hasonló, mint kevésbé népszerű társaik. Ezeket mind csak marketingcélból használják fel, ha meglátjuk a kedvenc hírességünket vagy egy nagyon különleges összetevőt máris szívesebben vesszük meg busásabb összegekért, pedig ugyanazt a hatást fogjuk vele elérni - írja a The Sun.

Forrás: Shutterstock

Ami a hidratáló krémeket illeti, érdemes este jó vastagon használni, így jobban megkötik a vizet a bőrben és reggel sem szükséges külön másik fajtát használni.

Az egyetlen bőrápolási termék, amire igazán pénzt javasolna költeni, az a fényvédő.

Dr. Hope Mitchell, ohiói bőrgyógyász szerint azonban a drágább szérumok - amelyek általában vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal vannak feltöltve, hogy a ráncokat, a szárazságot és a fakóságot célozzák - valódi különbséget tudnak tenni, különösen, ha nagyobb koncentrációban tartalmaznak olyan kulcsfontosságú hatóanyagokat, mint a C-vitamin, az AHA és a BHA.

Forrás: 123rf.com

Dr. Mia Jing Gao, a Royal Free London NHS Foundation Trust munkatársa így vélekedett a retinolt tartalmazó termékekről:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.