Nem mindegy, hogyan takarítod a hűtődet! Mutatjuk, mi a legjobb módja

Forrás: Shutterstock -
hűtőszekrény hűtő takarítás fertőzés
A hűtő takarítására nemcsak azért kell időt fordítani, mert nem szép látvány, ha koszos. Ennél sokkal fontosabb az, hogy ne szaporodjanak el benne a különböző baktériumok. 

A hűtő teljes takarítását évente körülbelül négyszer érdemes elvégezni, és nem kimondottan azért, mert a koszos belső tér nem szép látvány. Persze az sem utolsó, hogy tiszta térbe tegyük az ételeinket, de ennél sokkal fontosabb az, hogy különböző baktériumok szaporodhatnak el, amelyek megfertőzhetnek bennünket.

Forrás: Shutterstock
  1. Pakoljuk ki a hűtőt, a takarítás elengedhetetlen lépése, hogy először minden terméket vegyünk ki a hűtőből, majd kapcsoljuk le a belsejében található tekerővel. Az ételeket tegyük hűtőtáskába - természetesen csak azokat, amiknek nem járt le a szavatossága. A gép takarítása jó alkalmat kínál arra is, hogy átnézzük a tartalmát.
  2. Vegyük ki a polcokat, és hagyjuk, hogy átvegyék a szoba hőmérsékletét. A hirtelen forró vizes mosás megrepsztheti a polcokat. Forrón se tegyük vissza őket.
  3. A belső tér takarításához sokféle tisztítószert használhatunk, de a legjobb, ha nem erős vegyszereket alkalmazunk azon a területen, ahol ételeket tárolunk. Egy szórófejes flakont töltsünk meg félig 10 százalékos ecettel, majd tegyünk hozzá ugyanennyi vizet. Felülről lefelé fújjuk be a hűtő belsejét, töröljük át szivaccsal, majd törüljük papírtörlővel szárazra.

További hűtőtakarítási tippekért látogass el a Reblog oldalára.

Ezekkel a trükkökkel csökkentheted a hűtőd áramfogyasztását

Pár trükköt érdemes bevetni, amivel csökkenthetjük a kiadásokat. Az egyik legnagyobb fogyasztó a háztartásban a hűtőszekrény, amelyet a nyári időszakban akár 10-16 órán keresztül is folyamatosan dolgoztattunk. Ezekre figyeljünk oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.