Regenerálás indul! Tegyük rendbe a nyári károkat!

Forrás: Shutterstock -
bőr regenerálás arcápolás
Bármennyire odáig vagyunk a simogató napfényért, a pancsolásért és a hűsítő nyári szellőért, ezek bizony mind megviselték a külsőnket, így ideje tetőtől talpig megújulni!

Ragyogás az arcnak

Egész biztos, hogy a nyár leginkább az arcunkon hagyott nyomot, még akkor is esetleg mindent megtettünk a megfelelő fényvédelemért és az ápolásért.

Felszabadító trükk

Hiába lett napsütötte az arcszínünk, mégis fakónak tűnik? Na és a különböző elszíneződések, apróbb hibák is jobban látszódnak? Ez ellen a legjobb megoldás, ha megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, ugyanis így szinte felszabadítjuk a bőrünket és visszaadjuk a ragyogását. Vessünk be gyengéd állagú hámlasztókat, például egy könnyed tonikkal törölgessük át az arcunkat.

Íme, 4 szuper hatásos otthoni hámlasztó pakolás arcmaszk Forrás: Shutterstock

Űzzük el a szomjúságot!

Ilyenkor az a legjellemzőbb, hogy a bőrünk szárazzá válik és szinte szomjazik a nedvesség után. Vagyis lényeges az alapos hidratálás. Válasszunk olyan szérumokat vagy nappali hidratáló krémeket, amelyek gazdagok hialuronsavban. Ugyanis ennek a hatóanyagnak nagyon erős a vízmegkötő hatása, feltölti a bőrt nedvességgel.

Kell a nyugtatás!

Bármennyire is óvtuk az arcunkat a naptól, elkerülhetetlen, hogy károsodjon, ezért fontos a bőr védőrétegének a helyreállítása és a nyugtatása. Nagy segítségünkre lehetnek az olyan összetevők, mint az aloe vera, allantoin, panthenol.

Ez se maradjon ki

A szemkörnyék nagyon érzékeny terület, hiszen itt vékonyabb a bőr, nyár végén előfordulhat, hogy azt érezzük, húzódik vagy érzékenyebbé vált. Használjunk hűsítő, tápláló szemkörnyékápolókat, szemmaszkokat.

Termékek:

BB Seaweed nyugtató hatású friss arcpakolás Lush, 4490 Ft

Sunny Days szemmaszk Lush 1590 Ft

Hidratáló hialuronsavas arcszérum Bondi Sands, 5999 Ft

Gyengéden hámlasztó arctonik energizáló vitaminokkal és niacinamiddal Ziaja, 1649 Ft

Puhaság a bőrnek

Ha szeretnénk újra selymes bőrrel büszkélkedni, és a bronzos színünket is megőrizni, fordítsunk kellő figyelmet a testápolásra is.

Kezdjük radírozással

Míg az arcunkon a hámlasztásnak van nagy szerepe, úgy a testünk többi részénél a radírozás a lényeges. Tusolás közben használjunk egy finom szemcsés radírt, és ne hagyjuk ki egyetlen porcikánkat sem, ne maradjon ki a térd és a könyök sem.

Forrás: Shutterstock

Csak könnyedén!

Ahogy megszabadultunk az elhalt hámsejtektől, még a különböző testápolók is hatékonyabbak lesznek, hiszen gyorsabban beszívódnak. Mivel még mindig meleg van azért, szavazzunk a könnyedebb állagú termékekre, és extra pont, ha még a nyarat idézik például az illatukkal.

Élesszük fel a színt!

Azon aggódunk, hogy a nehezen megszerzett barnaságunk máris megkopik? Nem kell! Használjunk természetes olajokban gazdag hidratálókat, amelyek segítenek abban, hogy tovább megőrizzük a színünket. Ne féljünk az olajoktól sem, nem hagynak ragacsos érzetet és könnyen beszívódnak. Ha pedig apró csillámokat is tartalmaznak, szikrázóvá varázsolják a külsőnket.

Felfrissült talpak

A sok szandálban és mezítláb való szaladgálás megviselte a talpunkat, hiszen itt is szárazabbá, érdesebbé válhat a bőr. Kényeztessük a lábunkat egy kellemes pakolással.

Termékek:

Endless Sun illatos testápoló Avon, 999 Ft

Bőrnyugtató lábpakolás Avon, 1499 Ft

Citrus verbéna tusoló radír L'Occitane, 7490 Ft

Monoi gyöngyházfényű hidratáló olaj Yves Rocher, 2990 Ft

Csillogás a tincseknek

A frizuránkat is biztosan igénybe vette a nagy meleg és a napsütés, emiatt szárazzá, fakóvá és élettelenné válhatott mostanra.

Hagyjuk lélegezni

Érdemes ilyenkor a fejbőrünket is alaposan megtisztítani például egy radír segítségével. Ugyanis nyáron könnyebben befülledhet ez a terület, és gyorsabban felgyűlhetnek a különböző szennyeződések, például elég csak a homokra vagy a porra gondolni.

Forrás: Shutterstock

Viszlát, szalma!

Hetente akár több alkalommal is használhatunk mélyen tápláló pakolásokat, maszkokat, amiket nyugodtan a hajunkon hagyhatunk akár egy-két órán keresztül is. Langyos, bő vízzel öblítsük le, és zárjuk kondicionálóval a rituálét.

Olajat rá!

Ne feledkezzünk meg az olajos termékekről sem, amelyek villámgyorsan helyreállítják a károsodott, sérült szálakat. Utolsó lépésként hajvégápolót is vessünk be, ami csodásan fénylővé varázsolja a kiszáradt tincseket - írja a Fanny.

Termékek:

Revive hajhidratáló krém Lush, 11 790 Ft

Gyömbéres haj- és fejbőrápoló radír The Body Shop, 6790 Ft

Tápláló olaj hajpakolás fakó, szalmaszerű hajra Gliss Kur, 2999 Ft

1 perces hajpakolás károsodott hajra, TRESemmé, 1699 Ft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.