Kiderült, hány év az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban: meghatározhatja, meddig tart egy szerelem

Forrás: Shutterstock -
együttmaradás párkapcsolat ideális korkülönbség kutatás felmérés
Gondoltad volna, hogy még arról is készült felmérés, hogy mi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban? Igen, ezt is kutatták és meg is van a bűvös szám. 

Kutatások kimutatták, hogy a partnerek közti korkülönbség meghatározhatja, mennyi ideig fog tartani a kapcsolat. Az atlantai Emory Egyetem tanulmánya szerint minél nagyobb a korkülönbség a két ember között, annál nagyobb az elválás esélye. A vizsgálatban 3000 ember vett részt, a kutatók pedig arra a következtetésre jutottak, hogy az öt év korkülönbséggel rendelkező párok 18 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint az azonos korúak. Ha a pár tagjai között 10 év korkülönbség van, akkor már 39 százalék a válás esélye, ami 20 éves korkülönbségnél már 95 százalékra ugrott.

Mnél kisebb a korkülönbség, annál kevesebb az esély a válásra Forrás: Shutterstock

A kutatás eredménye szerint az ideális korkülönbség mindössze egy év, ekkor mindössze 3 százalék a válás esélye.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem találhatjuk meg a tökéletes párunkat akár nagy korkülönbséggel is, de a felmérés szerint sokkal kisebb az esélye az egy életen át együttmaradásnak, mint ha a korosztályunkból választunk - írja a Ladbible.

A korkülönbségen kívül természetesen sok egyéb tényező is befolyásolhatja a kapcsolat tartósságát: ilyen például a közös humor vagy az, hogy mennyire és hogyan tudjuk kimutatni a szeretetünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.