Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalásban, hogy elkerülje a börtönt: nyolc évre akarták rács mögé küldeni

Forrás: MTI/AP/Joan Mateu Parra -
szabadságvesztés Shakira börtön bűnös adócsalás
A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt.
Shakira kolumbiai énekesnő távozik egy barcelonai bíróságról adócsalási pere tárgyalásának első napján, 2023. november 20-án Forrás: MTI/AP/Joan Mateu Parra

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette volna kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében. A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be.

A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozás, és további három millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.