Igazi csodaszer, amit mindennap érdemes fogyasztanod: így hosszabbítja meg az életedet a dió

Forrás: Shutterstock -
életminőség dió olajos magvak
Egy tanulmány megállapította, hogy ha rendszeresen fogyasztunk diót, az meghosszabbíthatja az életünket. Ez igaz egyébként több olajos magra is, amelyek jótékony hatással vanak a szív egészségére. 

A California Walnuts által megosztott kutatás szerint a dió fogyasztása nem csupán meghosszabbítja az életet, de elősegíti az egészséges öregedést is.

A tudósok több mint 3300 ember húsz évre visszanyúló étrendjét tekintette át.

Megállapították, hogy azok, akik életük korai szakaszában rendszeresen ettek diót, nagyobb valószínűséggel maradtak fizikailag aktívak és egészségesek.

Mindemellett arra jutottak, hogy heti öt vagy több adag dió elfogyasztása jelentheti a legnagyobb előnyt a halálozási kockázat csökkentésében és a várható élettartam növelésében.

Az életminőséget javítja, az életet meghosszabbíthatja a dió. Forrás: Shutterstock

Lyn Steffen a Cardia kutatója szerint a dió különösen akkor fejti ki jótékony hatását, ha már fiatalon gyakran eszünk belőle, segít megelőzni a szívbetegséget, az elhízást és a cukorbetegséget - írja a Mirror.

A dió antioxidáns-tartalma igen magas, ez pedig hozzájárul a betegségek kialakulásának megelőzéséhez. A benne található zsírsavnak köszönhetően pedig a gyulladásos megbetegedések ellen is kitűnő. A dióban található alfa-linolénsav csonterősítő, és segíti a csontképződést, csakúgy, mint a benne lévő kalcium.

Napi pár szem dió igazi felüdülést jelent az agynak. Hogy miért? A benne található omega-3-zsírsav miatt az idegrendszer sokkal jobban működik. A gyerekeknek is érdemes napi egy marék diót elfogyasztaniuk, ez ugyanis az agy fejlődésének különösen jót tesz.

A Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases folyóiratban megjelent újabb tanulmányban pedig a kutatók arról írtak, hogy

a dióban található tápanyagok egyedülálló kombinációja az, ami semmi egyébbel nem pótolható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.