Kertészeti szakértő tippje: így szabadulhatsz meg a csigáktól örökre

Forrás: Pixabay -
probléma kert csiga túlöntözés
A csigák gyakran a kertben található legproblémásabb kártevők közé tartoznak: íme, a kertészeti szakértő tippjei, hogy ne okozzanak többé fejfájást.

A csigák megrágják az értékes növények új hajtásait, egyik napról a másikra tönkreteszik a palántákat, szabálytalan alakú lyukakat hagynak a leveleken. A csigák éjszaka és felhős vagy ködös napokon a legaktívabbak. Amikor süt a nap, akkor a meleg és az erős fény elől rejtekhelyet keresnek.

"Gyakran csak az ezüstös nyomok és a növénykárosodás jelzi jelenlétüket. Hideg időben a csigák a talaj felső rétegében alszanak téli álmot. A túlöntözés és a bomló szerves anyagok miatt azonban enyhébb időben ilyenkor is megjelenhetnek a kertünkben" - mondta Lucie Bradley kertészeti szakértő.

Így vegyük fel a csigákkal a harcot Forrás: Pixabay

A kertben a túl sok víz nedves környezetet teremt, ami vonzza a csigákat, ezért az öntözés megfelelő mennyiségére nagyon oda kell figyelni.

A csigák bomló növényi anyagokkal táplálkoznak, ezért ha a kertben bomló szerves anyag van, például lehullott levelek vagy komposzt, az vonzhatja őket.

Szerencsére azonban számos módja van annak, hogy csökkentsük a kártevők populációját a kertben.

Először is, a téli hónapokban, amikor senki sem tölt időt a szabadban, a kert gyorsabban válhat rendetlenné. Fontos azonban, hogy ilyenkor is eltakarítsuk a a mulcsot és más rejtekhelyeket, ahol napközben menedéket találhatnak - írja az Express.

A kertészeti szakértő így folytatta:

Hozzunk létre fizikai akadályokat is az érzékeny növények körül olyan anyagok segítségével, mint a rézszalag, a diatómaföld vagy a tojáshéj.

"Fontos, hogy foglalkozzunk a csigák jelenlétéhez hozzájáruló mögöttes tényezőkkel, hogy hatékonyan kordában tudjuk tartani a populációjukat a kertünkben"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.