Magyar sztároknak tart órát Kowa

Forrás: http://atmacenter.hu -
meditáció Kowalsky meg a Vega jóga zenész edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kowalsky, azaz Balázs Gyula hat éve azért kezdett jógázni, mert a pörgő életvitel igencsak megviselte a szervezetét. A Kowalsky meg a Vega frontembere azonban nem hobbijógás lett: az évek alatt jógaoktatónak képezte ki magát, és ma már nem egy magyar híresség jár az óráira.

"A zenélés és az állandó éjszakázás felőrli a szervezetet – ez hat éve tudatosult bennem. Fiatalkoromban sokat sportoltam, versenyszerűen fociztam az NB1-ben, de a gimnázium után évekig szinte semmit nem csináltam. A sok fellépés és a zenészélettel járó éjszakázások miatt úgy éreztem, kell valami, ami lelassít, ami változást hoz" – meséli Kowa, aki teljesen a jóga rabja lett.

Forrás: Kowalsky, http://atmacenter.hu

Az énekest a jóga filozófiája mindig is érdekelte, ám az ászanák gyakorlása során jött rá arra, hogy ez az, ami egyensúlyt teremthet az életében. "Az agni jógával ismerkedtem meg először, utána jött az astanga. Az elején nagyon nehéz volt, küszködtem is rendesen, hiszen akkor már évek óta nem edzettem semmit. Szerencsére azonban sportos alkat vagyok, így a testem hamar, fél év alatt ráállt a gyakorlatokra, és akkor beindult a fejlődés. Hatalmas változás történt a testemben, érezni kezdtem a jóga rengeteg pozitív hatását. Azóta ha tehetem, hetente legalább háromszor jógázom – azért nem minden nap, mert ez az a mennyiség, amit még megfelelően tartani tudok az életvitelem mellett."

Kowára olyan mélyen hatott a jóga, hogy egy jógaiskolát is elvégzett. Évek óta órákat is tart a zenélés mellett – a Hooligans csapat néhány tagja, Péterfy Bori és Rúzsa Magdi is szívesen jár az óráira. "Jelenleg Budapesten nem, csak Dunavarsányban tartok jógát, nyáron a fellépések mellett ennyi fér bele. Nagyban készülünk a budapesti, június 13-i lemezbemutató koncertünkre. A Még nem Éden a napokban lett aranylemez, erre nagyon büszkék vagyunk."

Forrás: Kowalsky

Magyar sztárok és a jóga

Az ismert magyarok közül többen is jógáznak. Sugár Berci a Life.hu-nak mesélt az astanga jóga iránti szenvedélyéről - ma már ő is jógaoktató. Iszak Eszti műsorvezető egyik kedvence a bikram jóga. Dukai Regina rendszeresen próbál ki újdonságokat, láttuk már fejjel lefelé lógva, amint az antigravitációs jógát űzi. Ha tudni szeretnéd, melyik jógastílus illik hozzád, itt megtalálod a választ!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.