Divat, sok guggolás és vegán finomságok - a fitneszmodell megdolgozik a sikerért

Fotó: Végh Zoltán -
diéta testmozgás edzés fitneszmodell Marcinkovics Klaudia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 31 éves Klaudia életében nem csak a fitneszmodellkedés játszik szerepet: imádja a divatot, a szép sminkeket és az egészséges finomságokat. A Life.hu sorozatában ezúttal a Londonban élő sportoló mesélt trükkjeiről, kedvenc gyakorlatairól.

Klaudia 31 éves, tavaly szeretett bele igazán a fitneszbe. "Körülbelül másfél évvel ezelőtt döntöttem el, hogy indulok egy versenyen, és nagyon gyorsan az életem részévé vált ez a fajta mozgás. Igazából mindig sportoltam, de nem voltam elég kitartó, a szüleim pedig azt akarták, hogy csináljam, amit szeretek. 4 évesen jazzbalettra jártam, aztán karatéztam, életemben először 14 évesen jutottam el egy edzőterembe, de akkor még nem nagyon tudtam, mit csinálok" - meséli a fitneszmodell.

Fotó: Végh Zoltán

Az intenzív edzés csak évekkel később került be Klaudia életébe. "Őszinte leszek, a húszas éveim közepén a testem változni kezdett, és nem a jó irányba. Két lehetőséget láttam: vagy sajnálom magam, vagy teszek valamit azért, hogy a helyzet megváltozzon. Az utóbbi mellett döntöttem, és egy életre megváltozott minden. Számomra hatalmas siker, hogy bármikor levetkőzhetek fürdőruhára úgy, hogy büszke vagyok a testemre. Persze nem vagyok versenyformában egész évben, de ez egy nőnek nem is egészséges. Jövőre nagyon szeretnék nyerni egy PRO Cardot (egy státusz, ami minden olyan szervezetnél van, ahol nem amatőrök, hanem profik versenyeznek - a szerk.), ezzel részt vehetnék a világversenyeken - célom, hogy az USA-ban és Európában is sikereket érjek el."

Klaudia a fitnesz mellett sem unatkozik: online-coachinggal foglalkozik, sminkesként dolgozik, és saját receptgyűjteményét fejleszti. "Vendéglátó-ipari végzettségem van, így nem csoda, ha imádok kísérletezni az ízekkel. Főként nyersvegán ételeket készítek egészséges, fitneszes megközelítésben. Egyébként vallom, hogy 60-70%-ban az étkezésen múlik minden - gondolok itt a szénhidrát, fehérje és zsírok megfelelő megoszlására. Ebbe pedig a nassolnivalókat is be lehet iktatni: imádok csipegetni, de szerintem a mértékletességen van a hangsúly. Ha nem versenyre készülök, akkor mandulavajfüggő vagyok, egyébként imádom a nyersvegán sütiket: répatortát, vegán macaront - ezekhez általában szuperételeket használok ízesítő gyanánt."

Forrás: Marcinkovics Klaudia

A fitneszmodell az edzést nagyon komolyan veszi, most minden 4. napon pihenőnapja van, egyébként a súlyzós edzéseket részesíti előnyben, és nem kardiózik. "Amikor versenyre készülök, általában hatszor edzem egy héten. Az edzésprogramomat hathetente változtatom, attól függően, éppen mi a célom. De a kikapcsolódásra is szükségem van: a barátok mellett a főzés köti le az időm nagy részét. Igyekszem, amennyire csak lehet, a saját egészséges ételeimet fogyasztani - amikor nem ezeket eszem, sosem lehetek elég biztos az összetevőkben."

Klaudia tippjei

,,Ha valaki nőies, tónusos izmokra vágyik, első körben ajánlom, keressen fel egy szakembert - tudom, ezt sokszor nem egyszerű megoldani, de fontos, hogy egy hozzáértő ember magyarázza el a dolgokat. Jó tanács, hogy olyan edzőt válasszunk, akinek a külseje, az izmos alakja inspirál bennünket. Attól még, hogy valaki személyi edző, nem biztos, hogy tudja, mit csinál. Én imádom az alsótest-gyakorlatokat. Persze másra is edzek, ha pedig valamelyik területem problémás, akkor arra még többet dolgozom. Szeretem a guggolást súlyzókkal, vagy rúddal is - szerintem ez egy nagyon hatékony gyakorlat. Elvem, hogy ha egyszer az ember lejut edzeni, adjon bele mindent, az az 50 perc-egy óra nem arról szól, hogy kellemesen érezzük magunkat! Edzés után pedig jó érzés tudni, hogy aznap is tettünk valamit a testünkért. Ki nem állhatom, amikor az emberek az edzőteremben nekiállnak e-mailezni, SMS-ezni. Nem az edzésre koncentrálnak - akkor meg mi értelme?"

Klaudia elárulta azt is, milyen elvárásai vannak a férfiakkal szemben. "Fontos, hogy a párom hasonlóképp szeresse a sportot, az ételeket, amiket eszem. Ne gyorsétterembe vigyen, ha randizni akar velem. Fitneszmodellel nem feltétlenül randizok - szerintem ezek a fiúk kicsit egyszerűek és túlságosan hiúk. Szeretem, ha egy pasi talpig férfi, és nem tölt több időt a tükör előtt, mint én."

Fotó: Végh Zoltán

A fitneszmodell 4 és fél éve él Londonban - csak egy évre utazott az angol fővárosba munka miatt, de ott ragadt, és nem is bánja. Persze azért az itthoni dolgokat sem engedte el, fellépőruhákat például csakis egy magyar tervezőtől választ. "Nagyon szeretem a divatot, imádom a szebbnél szebb ruhákat. Kárpáti Éva divattervezővel három éve találkoztam: egy muszlim esküvőre voltam hivatalos, és kellett egy olyan ruha, amiből egyáltalán nem látszik ki a testem. Beleszerettem az Annaeva ruhákba, és ez azóta is tart - az ő kreációit viselem és mindig nagy sikerem van. A versenyekre a bikiniket is ő tervezi: nagyon fontos a jó fürdőruha, hogy harmonizáljon a viselőjével, de vagány legyen, nőies, modern és egyedi."

Így lesz igazán kerek a popsi - Kaczur Beatrix fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20141211-kaczur-beatrix-fitneszmodell-edzesrol-dietarol-mesel.htmlFiatalon táplálkozási zavarokkal küzdött, ma már a sport Kaczur Beatrix élete. A fitneszmodell többek között arról mesélt a Life.hu-nak, hogyan marad formában, mi motiválta a sportra, és melyik gyakorlattól lesz igazán kerek a popsi. Ez Zsír!Origo35 évesen lett a Miss Fitness Universe győztese Csörgő Adriennhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141126-csorgo-adrienn-lett-2014-ben-miss-fitness-universe-elmeselte-hogyan-edz-es-etkezik.htmlIsmét bebizonyosodott, hogy a magyar fitneszmodellek tényleg odateszik magukat: Csörgő Adriennt pár napja választották meg Miss Fitness Universe-nek Helsinkiben. A Life.hu elcsípte az újdonsült bajnokot, aki mesélt felkészülésről, diétáról és edzésről is.Ez Zsír!--Amerikai siker előtt Czine Szilvia, a szexi fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141030-czine-szilvia-fitneszmodell-mesel-elert-eredmenyeirol-dietarol-etrendrol-edzesrol.htmlCzine Szilvia mögött hihetetlen sikerek állnak: fitneszmodellként rengeteg versenyt megnyert, idén különösen jól teljesített, novemberben pedig nagy álmát valósítja meg Amerikában. Diétáról, bevált gyakorlatokról és apró trükkökről mesél a csinos fitneszbajnok. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.