Ezeket az ételeket visszahozhatod az étrendedbe

Forrás: Thinkstock -
zsír diéta tojás krumpli egészség étel kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes ételekről igazi horrorsztorik járják a világot, és arra bíztatják a tudatos nőket, hogy semmiképp se fogyasszák őket. Most eloszlatunk néhány tévhitet. 

Arra még mindig nem bíztatunk, hogy fogyassz állandóan pörköltet, de néhány fajta zsírra szükséged van. Szüksége van a szervezetednek sajtokra, tojásra, magvakra, mindössze arra kell odafigyelned, hogy akkor, annyit és abból fogyassz, ami jót tesz a testednek. Íme, az ételek, amiket jó lenne visszahoznod az étrendedbe.

Kávé

Ne a habos, szirupos latte lebegjen a szemed előtt, ha azt olvasod, belefér a diétádba egy-egy kávé. Természetesen a cukor, tej és egyéb ízesítés nélküli espressóra. Naponta egy presszókávé nem csak, hogy nem tesz rosszat, de kifejezetten felpörgeti az anyagcserédet, fokozza az agyad teljesítményét.

Krumpli

Hetente maximum egyszer fogyassz egy kevés főttkrumplit. Semmiképp ne az olajban sütött verzióval vidd be a keményítőt a szervezetedbe. Egy közepes méretű főttkrumplival rengeteg C-vitamint, B6 vitamint és cinket eszel meg.

Forrás: Thinkstock

Tojás

A megfelelő fehérjebevitelhez elengedhetetlen a tojás. Félsz a zsíroktól? Egy három fehérjés rántottához csak egyetlen sárgáját fogyassz el, ha este eszed. Reggel nyugodtan edd meg egészben a tojásokat, sárgájával-fehérjével együtt. Eltelít és nem leszel éhes délig.

Mogyoróvaj

Ha édességet ennél, csoki helyett kapj be egy kanál mogyoróvajat, lehetőleg a cukrozatlant. Tele van antioxidánssal, E-vitaminnal és magnéziummal.

Legenda vagy tuti tipp?

Vajon tényleg fogyasztanak a csípős ételek? Utánajártunk, mi az igazság.

Popcorn

Szigorúan a házi készítésű pattogatott kukoricára gondolunk. Olcsó és kiváló nasi, ha a otthon pattogtatsz kukoricát, nagyon kevés sóval. Jobb, mintha chipset rágcsálnál az esti filmhez.

Joghurt

Egy-egy natúr joghurt elfogyasztásával sok probiotikumhoz juthatsz. Ha reggelire gyümölcsökkel eszed, igazi napindító nyalánkság.

Itt a tudományos magyarázat, hogy miért szeretik a férfiak a nagyfenekű nőket http://www.life.hu/ez-zsir/20150306-miert-szeretik-a-ferfiak-a-nagyfeneku-noket-tudomanyos-magyarazat.html A nagyfenekű nők mindig is vonzóak voltak a férfiak szemében. De most kiderült, ez nemcsak divat vagy ízlés kérdése, de tudományos magyarázat is van rá, miért. Ez Zsír! Thinkstock 3 isteni koktél narancsbőr ellen - ezek után jöhet a bikiniszezon! http://www.life.hu/ez-zsir/20150309-3-isteni-koktel-narancsbor-ellen.html Nem túlzás azt állítani, hogy a narancsbőr a nők egyik rémálma, különösen a bikiniszezon és a falatnyi shortok hónapjai előtt. A pár napos csodaszerekben már nem hiszünk, ám néhány aprósággal tehetsz arról, hogy remek formába hozd a combjaidat a kánikulára. Ez Zsír! Thinkstock Zabot minden nap, mindenkinek! http://www.life.hu/ez-zsir/20150309-a-zab-aldasos-hatasai-mire-jo-miert-erdemes-fogyasztani.html Ha szuperélelmiszerről van szó, legtöbbünknek az olyan extra dolgok jutnak az eszébe, mint a quinoa vagy a gojibogyó, ám a zab méltán megkaphatja ugyanezt a jelzőt. Hogy miért? Most megtudhatod! Ez Zsír! Origo Magas sarkúban dobott hátast Dobó Kata http://www.life.hu/ez-zsir/20150310-dobo-kata-szineszno-kulonleges-jogapozzal-kezdte-a-reggelt-raadasul-magassarkuban.html Jógával kezdte a napot Dobó Kata, aki nem mindennapi testhelyzetet mutatott meg rajongóinak. Nem vitás, a színésznő hajlékony és magas sarkúban is le tud menni hídba. Ez Zsír! -- Kalóriaszegény, szuperegészséges vitaminbombák tavaszra http://www.life.hu/ez-zsir/20150309-tavaszi-vitaminbombak-amiket-iktass-be-az-etrendedbe.html Tavaszi immuntuning zöldségekkel - miért ne? Március, április zöld finomságai nemcsak egészségesek, de tökéletes fegyverek is a tavaszi fáradtság ellen. Íme, 5 vitaminbomba, amiket érdemes beiktatnod az étrendedbe. Ez Zsír! -- Így tartja magát fitten Gianni – tutti tippek az olasz amorózótól http://www.life.hu/ez-zsir/20150305-gianni-annoni-olasz-etteremtulajdonos-elarulta-hogyan-tartja-fitten-a-testet-es-mi-a-3-topp.html Kemény edzésbe kezdett az utóbbi időben Gianni Annoni. A hölgyek kedvence 40 felett rájött, hogy ideje jobban odafigyelni az egészséges életmódra és arra, hogy fitten tartsa magát. Ez Zsír! --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.