Nem csak a sok edzés a titok: Hosszú Katinka az étkezésére is nagyon odafigyel

úszás Hosszú Katinka egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar sportolónő eszméletlen formában van az utóbbi időben. Azt mindenki tudja, hogy Katinka rengeteget edz, ám most a képmegosztó oldalán azt is megmutatta, mennyire figyel az egészséges étkezésre. 

,,Már nagyon sokan kérdeztétek tőlem, hogyan étkezem, ezért ma megmutatom az ebédemet. Általában kétszer ebédelek: egyszer a reggeli edzésem után, egyszer a délutáni mozgás előtt. Amit most ettem: steak spenóttal, avokádóval, eperrel, szőlővel, paprikával és zöld spárgával" - írta Katinka a közösségi oldalán.

Forrás: Instagram/Hosszú Katinka

Az ebéd istenien néz ki, Katinka pedig remekül válogatja össze a napi vitamin-, ásványianyag- és fehérjebevitelhez szükséges alapanyagokat. Az avokádóban például nagyon sok az omega-3 zsírsav, ami egészségesen tartja az agyat, emellett C- és E-vitamin-tartalma is magas, ezért kiváló immunerősítő és antioxidáns hatással bír, a benne lévő telítetlen zsírok révén pedig csökkenti a koleszterinszintet. A paprikának szintén nagyon magas a C-vitamin-tartalma, a spenót pedig bőséges forrása a vasnak, rostjai remekül tisztítják a szervezetet.

Forrás: Instagram/Hosszú Katinka

Ihász Katalin, a Life.hu dietetikusa is felhívja a figyelmet arra, hogy a sok testmozgás mellett különösen fontos, hogy az ember odafigyeljen az étkezésre, a bőséges vitamin-, rost- és fehérjefogyasztásra. ,,A sok sport igénybe veszi a szervezetet, ezért igyekezni kell megfelelő mennyiségben pótolni az ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat. Tavasztól már a zöldségek, gyümölcsök is vitamindúsabbak, mint télen, így érdemes őket nagy mennyiségben fogyasztani, emellett a fehérjék is elengedhetetlenek húsok, halak, hüvelyesek formájában. A lassan felszívódó, egészséges szénhidrátokat sem érdemes kihagyni az étrendből: a teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszerek, a zabpehely, bulgur, köles, barna rizs kiváló tápanyagforrások, rosttartalmuk révén pedig tisztítják a szervezetet."

Hosszú Katinka megmutatta izmait

Katinka nemrég Vaslady-fokozatba kapcsolt, és megmutatta eszméletlen izmait. A fotót az origo.hu-n nézheted meg, ide kattintva!

Sportruha megfizethető áron - a fast fashion márkák is belehúztakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150414-edzes-csinosan-a-fast-fashion-markak-sportruhai-megfizethetoek-es-divatosak.htmlHa beszereznél néhány új, trendi edzőruhát, és mindezt megfizethető áron tennéd, most itt az idő: egyre több fast fashion márka rukkolt elő sportkollekcióval az utóbbi években. Mutatunk is néhány szettet, amiktől biztosan megjön a kedved a mozgáshoz, és még a számládat sem kell miattuk lenulláznod. Ez Zsír!--Kalóriaszegény, szuperegészséges vitaminbombák tavaszrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150309-tavaszi-vitaminbombak-amiket-iktass-be-az-etrendedbe.htmlTavaszi immuntuning zöldségekkel - miért ne? Március, április zöld finomságai nemcsak egészségesek, de tökéletes fegyverek is a tavaszi fáradtság ellen. Íme, 5 vitaminbomba, amiket érdemes beiktatnod az étrendedbe.Ez Zsír!--Kipróbáltuk: egy sportos délután a mobiledzővelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150413-edzes-mobiledzovel-moveitblondie-blogger-tippjei.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amikkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel!Ez Zsír!--Edzés combra, popsira, mellizomra - készülj a nyárra páros gyakorlatokkal!http://www.life.hu/ez-zsir/20150317-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-paros-labdas-gyakorlatok.htmlEgyedül edzeni nagyon jó, hiszen csak magadra kell figyelned, ám néha feldobja a rutint a páros edzés is. Akár a barátnőddel, akár a pároddal állsz neki az edzésnek, a következő 4 gyakorlatot bátran végezhetitek, mindössze egy medicinlabda kell hozzá. Ez Zsír!ThinkstockA szénhidrát fontosabb, mint gondolnád - jelek, amikor a szervezetednek már tényleg szüksége van ráhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150315-a-szenhidrat-fontosabb-mint-gondolnad-jelek-amikor-a-szervezetednek-mar-tenyleg-szuksege-van-ra.htmlAz Atkinstől a paleóig egy seregnyi diéta van, ami el szeretne minket tántorítani a szénhidrát fogyasztásától. Pedig nem minden szénhidrát egyforma, de nagyon fontos, hogy a nap melyik szakaszában fogyasztod őket. Íme néhány jel, amely azt mutatja, a szervezetednek szénhidrátra van szüksége.Ez Zsír!--Wellness mindörökké - 10 nő, akit megéri követni az Instagramonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150327-wellness-mindorokke-10-no-akit-megeri-kovetni-az-instagrammon.htmlAz internet világa, pláne az Instagram a mindennapjaid aktív része, ráadásul érdekel az egészséges életmód, a mozgás, a wellness? Szeretsz minden nap valami új receptet, sporttal kapcsolatos dolgot tanulni? A következő 10 nőtől sok trükköt elleshetsz - kövesd őket!Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.