"Guggolás nélkül nincs kerek popsi" - Tézsla Ági fitneszmodell tippjei

testmozgás Tézsla Ági edzés fitneszmodell alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felejtsd el a cukros üdítőket, a fehérlisztet, végezz sok-sok guggolást – de mi más kell még a tökéletes bikinialakhoz? Sorozatunkban ezúttal Tézsla Ági fitneszmodell árulta el a trükkjeit és azt, ő mivel is tartja magát formában. 

Ági 40 éves, 10 éve fitneszezik versenyszerűen. Gyermekkorában is sokat sportolt: atletizált, talajtornázott, évekig aikidózott, illetve wing-tsun kungfuzott. „Minden sportot szeretek, az atlétika jó alap, bármilyen sportágban szeretnénk kibontakozni, a talajtornában tanultakat pedig kiválóan tudom hasznosítani a színpadi mozgásban. Hiszen az első pillanatban meg kell ragadni a bírók érdeklődését, és aki szépen tud járni, az bizony magára vonja a figyelmet. Az edzőm szerint én vonulok a színpadon, és mosolygok közben, mert valójában minden percét nagyon élvezem. Egyszerűen tudom értékelni, hogy eljutottam idáig, és örülök neki. A bírók pedig látják ezt. Azt nem mondom, hogy mindegy, milyen eredménnyel végzek, de már annak is tudok örülni, hogy megcsináltam, ott vagyok, és küzdhetek az álmaim beteljesüléséért" – kezdi történetét Ági.

Fotó: Gyuricz Richard

Kaszab Zsoltinál kezdett el versenyekre készülni, de nemzetközi eredményeket Kokovai Andor irányítása alatt ért el Ági. „Vele lettem Európa-bajnok. Ez nem igazán fitneszmodellkedés, mert én sokkal izmosabb vagyok, mint a modellek. A kategóriám athletic physique, de van olyan szövetség, ahol fitnesz formának hívják. A versenyen kívüli szezonban is kicsit erősebb vagyok, mint a modell-lányok" – árulja el Ági, akinek 2013-ban volt a legsikeresebb időszaka.

„Az én évem volt, egyszerűen minden összejött, amit szerettünk volna. WBPF Nemzeti Bajnok, Európa-bajnok és Világ Kupa-győzelmeimre vagyok a legbüszkébb. Most még szeretnék egy világbajnoki címet is begyűjteni. Megálmodtam, hogy ott állok a világbajnokság színpadán, és nekem szól a magyar himnusz. Nem adom fel, ha törik, ha szakad, megszerzem azt a címet."

A versenyző hetente öt alkalommal súlyzózik, mellette pedig futással és kardiózással tartja karban a testét. „Nem okoz nehézséget a sport, mert imádok mozogni. Tele vagyok energiával, és jó érzés egy kemény edzés után elfáradni. Ha pedig kikapcsolódásra kerül a sor, kirándulok, mozizom, és nagy vágyam, hogy egyszer megmásszak egy igazán magas hegyet, szeretnék eljutni a hóhatár fölé."

Forrás: VP média

A sport mellett az étkezésre is különösen nagy gondot kell fordítaniuk a fitneszversenyzőknek, nincs ezzel másként Ági sem. „A cukorbevitelre és a lisztes dolgokra nagyon figyelek. A szervezetnek nincs szüksége rájuk, ezt azonnal jelzi is, hiszen besavasodunk tőle, és nehéznek, fáradtnak érezzük magunkat. Többnyire csirkét, pulykát, illetve marhahúst fogyasztok, emellett sok zöldséget, gyümölcsöt. Ez utóbbiakat persze nem ehetem a versenyfelkészülés alatt, de utána azzal jutalmazom magam. Soha nem iszom cukros üdítőket, és nem eszem cukros, bolti joghurtot. Egyszer láttam az interneten egy képet, ahol kockacukorból rakták ki a különböző üdítők és egyéb csemegék cukortartalmát. Nagyon mély nyomot hagyott bennem az a kép. Az emberek nem is tudják, hogy mennyi felesleges cukrot visznek be a túlédesített üdítőkkel és a 0%-nak hirdetett készítményekkel a szervezetükbe, mindezt azért, mert nem nézik meg a cukortartalmat.

Zsírokra azonban a szervezetnek szüksége van. Én nassolnivaló gyanánt szívesen rágcsálok olajos magvakat, mogyorót, mandulát és pisztáciát, persze csak mértékletesen, desszertnek pedig palacsintát, amit proteinből is elkészíthetek. Minden étel megoldható egészségesebb változatban is! Ha úgyis naponta főzünk a családunknak, csak egy kis odafigyelés, és máris tettünk valamit az alakunkért. Én a diétás ételeket is ízletesen készítem el. Örül is a párom, hogy megszabadítottam a főzőcskézéstől, mert a versenyzők maguk készítik el az ételeket, amiket megesznek. Csak versenyszezon után lehet étteremben csemegézni, mert abban lehetünk csak biztosak, amit magunknak főzünk meg."

Ági tippje

Nőies, formás izmokra vágysz? Végezz kitörést és guggolást – ezek nélkül nincs kerek popsi! De a lépcsőzés is kitűnő a comb és a popsi formálására. A férfiak szerint lehet nagy a fenék, de legyen feszes, azért pedig meg kell szenvedni; ezekből a gyakorlatokból nem lehet eleget csinálni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.