5 ital, amitől laposabb lesz a hasad

Forrás: Thinkstock -
ital recept életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lapos hashoz nem árt az életmódváltás, a sok-sok edzés és az ételadagokra való állandó odafigyelés. De vannak azért olyan apró trükkök, amik kicsit segítenek céljaid elérésében. Cseréld le az üdítőket egészséges, nyári frissítőkre, olyanokra, amiket te magad is elkészíthetsz! Ezek az isteni frissítők ugyanis kalóriában szegények, serkentik az emésztést, és remekül méregtelenítik a szervezetet. Próbáld ki akár mindegyiket!

1. Citromos-gyömbéres csodavíz

2 egyszerű hozzávaló, és máris szuperegészséges lesz a klasszikus ásványvíz. Melegen fogyaszd reggel, felkelés után, a meleg víz ugyanis beindítja az emésztést. A citrom nemcsak vitaminban gazdag, de gyorsítja az anyagcserét, emellett tisztító hatása is van. A gyömbér pedig természetes méregtelenítő, és jó hatással van a bélmozgásra is.

Forrás: Thinkstock

Így készítsd el!

1 bögre meleg, de nem forró vízbe facsarj egy fél citromot, reszelj bele egy ujjnyi gyömbért, pár perc után szűrd le az egészet, és idd is meg még melegen!

2. Grapefruitos-rozmaringos ital

Ebben a finomságban minden olyan tápanyag benne van, ami a szervezet számára nélkülözhetetlen. A frissen facsart grapefruit rengeteg C-vitamint tartalmaz, emellett kiválóan lúgosít, tisztít, és csökkenti a koleszterinszintet. A rozmaring segít a máj kipucolásában, ezzel serkenti az emésztést és a véráramlást.

Így készítsd el!

Forralj fel 1 bögre vizet egy teáskanálnyi friss rozmaringgal, mehet bele egy kis kanál méz is. 5 perc után szűrd le, vagy használj teatojást. Hűtsd le, facsarj hozzá egy fél grapefruitot. Isteni lesz!|

3. Uborkás-gyömbéres kortyolnivaló

A gyömbért évszázadok óta használják a népi gyógyászatban, ez pedig nem is csoda, hiszen erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, emellett enyhíti a gyomor- és bélrendszeri problémákat. Az uborka pedig kiváló antioxidáns, szintén gyulladáscsökkentő és rákmegelőző is.

Így készítsd el!

Forralj fel 1 bögre vizet, 5 percig áztass benne egy ujjnyi reszelt gyömbért, majd szűrd le. Ha édesen szereted, mehet bele egy kanál méz, majd tedd be a hűtőbe. Végül adj hozzá 3-4 szelet uborkát, és kortyold bátran a meleg nyári napokon!

Forrás: Thinkstock

4. Áfonyás-répás smoothie

A következő sűrű ital igazi antioxidáns-bomba - reggelire tökéletes, a tested hálás lesz érte! Az áfonya ugyanis leolvasztja a kilókat, a benne lévő vitaminok pedig serkentik a memóriát. A répa pedig tisztítja a beleket, a benne található béta-karotin pedig a látásra van jó hatással, és nyáron, a sok napozás után a bőr is szebb lesz tőle.

Így készítsd el!

1 bögre zsírszegény tejhez vagy natúr joghurthoz adj fél bögre friss áfonyát, 1 kisebb reszelt répát, és 2 teáskanál zabpelyhet, majd turmixold össze. Isteni, laktató, és mindössze 125 kalóriát tartalmaz egy adag!

5. Házi barackos zöldtea

A zöld teát nyáron se felejtsd el, lehűtve ugyanis isteni, ráadásul a benne található vitaminok jótékonyan hatnak az agyműködésre, és csökkentik a rák kialakulásának kockázatát. Ráadásul a zöld tea méregtelenítésre is kiválóan alkalmas. A barack szintén roppant egészséges: A- és C-vitaminban, illetve kalciumban és magnéziumban gazdag.

Így készítsd el!

Készíts egy pohár zöld teát, hűtsd le, majd vágj bele 3-4 szelet vékony barackot vagy nektarint, és adj hozzá 2 mentalevelet. A barack megédesíti az italt, a menta pedig remekül hűsít majd!

Csak semmi Photoshop! Szupersztárok retus nélkül, bikinibenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150630-vilagsztarok-bikiniben-a-strandon-2015-ben-kate-hudson-selena-gomez.htmlA megbízható Photoshop vagy az okosan beállított szelfi bizony csodákra képes. Ám a sztárok sem tudják mindig megakadályozni, hogy lesifotók készüljenek róluk, amiket aztán nemigen manipulálnak a képkészítők. Nemrég mutattunk néhány iszonyú dögös modellmamit bikiniben, most jöhetnek a hús-vér színésznők, énekesnők a strandon - technikai trükkök nélkül!Ez Zsír!NorthfotoNehéz, de nagyon hasznos gyakorlat: félhold tartás a gerinc egészségéérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150625-jogaiskola-a-jogaklikkel-nehez-de-nagyon-hasznos-gyakorlat-felhold-tartas-a-gerinc-egeszsegeert.htmlA félhold az egyik legnehezebb ászana a jógában, de ettől még nem szabad, hogy visszariadj tőle; a hétköznapi életben hihetetlenül hasznos gyakorlat. Online jógaiskolánk Kedvenc jógapózom sorozatában most a félhold tartásról (ardha csandrászana) tanulhatsz, amely sokrétűen edzi és fejleszti a testet. Aki már végezte, tudja, hogy az egyensúlyozás mellett nem kis erő szükséges a megtartásához. Ha pedig a gerinc szempontjából vizsgáljuk, akkor ez egy tökéletes gyakorlat!Ez Zsír!ThinkstockVége a kalóriaszámlálásnak - az új trend a tiszta étkezéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150617-tiszta-etkezes-mire-jo-mit-kell-tudni-rola.htmlKi nem állhatod a klasszikus, kínzó fogyókúrákat? Akkor a clean eatinget, vagyis a tiszta étkezést neked találták ki! Ez Zsír!ThinkstockSzóljon ez a hétvége a levenduláról - több dologra használhatod, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20150618-levendulaszezon-indul-nem-csak-molyirtasra-jo-ezert-erdemes-szedned.htmlA levendulaszedés a nyár egyik legjobb programja. Ha voltál már, akkor egészen biztosan minden évben visszavágysz, ha pedig ez még kimaradt az életedből, most itt az ideje pótolni! És hogy mire jó majd a sok-sok levendula a molyirtáson kívül? Cikkünkből megtudhatod!Ez Zsír!ThinkstockVége a kalóriaszámlálásnak - az új trend a tiszta étkezéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150617-tiszta-etkezes-mire-jo-mit-kell-tudni-rola.htmlKi nem állhatod a klasszikus, kínzó fogyókúrákat? Akkor a clean eatinget, vagyis a tiszta étkezést neked találták ki! Ez Zsír!ThinkstockTe sem iszol elég vizet? 10 trükk, ami segít, hogy rávedd magad a vízivásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150528-vizivas-igy-lesz-konnyebb-tippek-trukkok-hogy-tobb-vizet-igyal.htmlEzerszer hallottad már, hogy napi 2-3 liter vizet kellene meginnod ahhoz, hogy hidratáld a testedet, és a bőröd is szép legyen? Mégis, sokszor a nap végén azon kapod magad, hogy alig ittál meg fél liter folyadékot? Nyáron még inkább fókuszba kerül a vízfogyasztás kérdése, ezért összeszedtünk néhány praktikát, amelyekből ha csak egy beválik, akkor már sokat teszel az egészségedért!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.