Mi imádjuk, de nagyon! A Life.hu szerkesztőinek kedvenc zabkásareceptjei

Forrás: Thinkstock -
zab2016 rost zabpehely életmód zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha ételekről van szó, nagyon nem vagyunk egyformák, A Life.hu szerkesztőségében azonban hihetetlen népszerűséget vívott ki magának a zab. Imádjuk ezzel indítani a reggelt, ezért el is hoztuk nektek kedvenc zabos receptjeinket – következzenek a variációk zabkására!

A fahéjas zabkása lett az abszolút sláger

Lilla (hírszerkesztő)

Forrás: Thinkstock

Klári (képszerkesztő)

Bogyós gyümölcsökkel is nagyon népszerű!

Judit (vezető szerkesztő)

Forrás: Thinkstock

Enikő (rovatvezető)

Bármi mehet bele, amit a kamrában találsz!

Anikó (hírszerkesztő)

Ez ez egyik kedvenc reggelim, mert rengetegféleképpen lehet ízesíteni. Mivel a tejet nem bírja a gyomrom, mindig vízzel készítem el, néha mikróban, néha tűzhelyen. Aztán jöhet bele, ami épp van: általában joghurtot keverek hozzá, esetleg túrót, teszek bele friss vagy fagyasztott gyümölcsöt: banánt, bogyós gyümölcsöket, mézet csorgatok rá. A banánhoz meg az almához jól illik még a fahéj is. Szinte minden reggel azt eszem, mert gyorsan megvan, laktató, és nem leszek éhes tőle pár órával később. Hát, ez a mi történetünk a zabbal :-)

Forrás: Thinkstock

Barbi (rovatvezető)

Alapvetően vízzel készítem, és egy evőkanál mézzel ízesítem. Nemrég kipróbáltam mandula- és kókusztejjel is – mennyeiek voltak, kár, hogy elég drága őket beszerezni. Igyekszem mindenből egy keveset tenni a reggeli zabkásámba: általában van benne mandula, reszelt alma, chiamag. Nyáron lefagyasztottam több kiló szedret, málnát és áfonyát, így ilyenkor egy marékkal mindig felolvasztok, és azt is hozzáadom. De készítettem már csokis-cukkinis zabkását is, az is nagyon jól sikerült!

Zabkása, a tökéletes reggeli

A zabpehely kétségkívül az egyik legjobb reggeli: rostban nagyon gazdag, javítja az anyagcserét, feltölt energiával és a hatása jó ideig kitart. Ha nem rajongsz a zabkásáért, akkor is fogyaszthatod-itt mutattunk is szuper zabos recepteket! Ha pedig szívesen kipróbálnál még több zabkása receptet, lesd el a magyar Zabkásakirálynő trükkjeit: a vele készült interjúnkat itt olvashatod!
5 ok, amiért a zabpehely a legjobb reggelihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160108--5-ok-amiert-a-zabpehely-a-legjobb-reggeli.htmlUnod a szendvicseket, nincs időd reggel rántottával bíbelődni, a gyümölcstől pedig csak éhesebb leszel? Kár tovább keresgélned, a zabpehely az egyik legjobb reggeli, amit csak választhatsz. Íme, 5 ok, amiért érdemes beiktatnod az étrendedbe, akár mindennap! Ez Zsír!--A cukor lenne a legádázabb ellenségünk? Úgy tűnik, igen!http://www.life.hu/ez-zsir/20151009-a-cukor-nagyon-karos-a-testnek-uj-kutatasok-a-cukorrol.htmlÉveken át a zsírra kellett úgy tekintenünk, mint a szervezet legősibb ellenségére. Az utóbbi időben azonban ezt a szerepet a cukor vette át, és a dietetikusok szerint a hozzáadott cukor mennyiségét lehetőleg teljes mértékben száműznünk kéne az étrendünkből. Te kibírnád cukor nélkül?Ez Zsír!--15 kilót fogyott a magyar Zabkásakirálylány - az egész világon felfigyeltek ráhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141104-gokler-krisztina-eletmod-blogja-nepszeru-lett-a-vilagban-o-a-zabkasakiralylany.htmlMúlt héten egy fiatal magyar lány Instagram-profilja nagyon megtetszett az amerikai Buzzfeednek, akik a 16 legjobb fiók közé választották be Gökler Kriszti oldalát. Mi is felkerestük a csinos zabkásakirálynőt, aki elmesélte, hogyan is lett egészségmániás, és megosztotta velünk kedvenc egészséges finomságainak receptjét is.Ez Zsír!--Zabpehely és okos edzések - ezért olyan dögös a legjobb testű fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140725-regos-lili-fitneszmodell-edzesei-eletmodja-ezek-a-kedvenc-dietas-ennivaloi.htmlA 26 éves Regős Lilit tavaly a világ legjobb testű fitneszmodelljévé választották, a Life.hu pedig akkor már kifaggatta őt az elért sikerekről. Most, egy év elteltével kíváncsiak voltunk, változott-e valamit a világkupa és világbajnoki győztes fitneszmodell élete, és arra is megkértük, ossza meg velünk jól bevált praktikáit.Ez Zsír!OrigoHűha! Elizabeth Hurley bikiniben rúdtáncolhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150603-elizabeth-hurley-hugh-grant-exe-bikiniben-rudtancol.htmlElizabeth Hurley, aki modellként és színénszőként is tevékenykedik, de leginkább mégiscsak Hugh Granttel való kapcsolata miatt lett híres, dögös pózban mutatta meg tökéletes testét.Ez Zsír!--Zabkása: a tökéletes reggelihttp://www.life.hu/ez-zsir/20140826-zabkasa-es-zabpehely-ezert-erdemes-ezt-fogyasztani-reggelire.htmlA nap első étkezésének - amellett, hogy fel kell töltsön energiával - tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is. Az én egyik új kedvencem a zabkása, ami elkészítve egészen más ahhoz képest, amit korábban gondoltam róla. Megéri kipróbálni!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.