Egy hónap a gyümölcsök fogságában – Így teljesítettük a júliusi kihívást!

kihíváséve2016 egészség életmód gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édes, dús, zamatos, kesernyés: sokféle gyümölcs létezik, és nekem egyik sem a kedvencem, így kezdtem bele a Life.hu július havi kihívásába, azaz a gyümölcsevésbe. Szerencsére azonban ennek az egy hónapos programnak is olyan lett a vége, akár egy amerikai filmé, azaz happy end.

Egyél gyümölcsöt mindennap! A Life.hu kihívássorozat legegyszerűbb feladatának tűnik, a lébecolók számára a legideálisabb választás. Azonban nem egy olyan lány számára, akit általában büntetni lehetne a gyümölcsevéssel, és eltekintve néhány olyan elmeháborodott pillanattól, amikor az egészséges életmód hajszolása közben a szájába nem vett véletlenül egy gyümölcsöt, egész évben nem eszik.

Forrás: Dreamstime

Természetesen vannak kivételes termések, amiket alkalomadtán képes vagyok lenyelni, akár még élvezettel is, de őszintén: engem egy gyümölcs sem hoz lázba, annak ellenére, hogy tudom, egészséges. Sem levesként, sem sütiben, önmagában aztán végképp nem. Így fogtam bele a mindennapos gyümölcsevésbe egy hónapig. Hazudnék, ha azt mondanám: nem volt olyan nap, amikor ne ettem volna, de azért lelkiismeretesen igyekeztem teljesíteni azt, amire vállalkoztam.

Nem rendeztem le a napi adagot egy szőlőszemmel,

és a "nyomokban gyümölcsöt tartalmazhat" feliratú termékeknél sem sóhajtottam fel megkönnyebbülten. Az viszont az első hét után világossá vált számomra, hogy találnom kell olyan megoldást, amit élvezni tudok, különben hamar elfogy az akaraterőm.

Forrás: Dreamstime

Kerestem, kutattam, sok mindent kipróbáltam, aztán egyszer csak eljött a heurékapillanat: turmix! Mivel édesszájú vagyok, de igyekszem kerülni az édességeket, időről időre komoly elvonási tüneteket tapasztalok.

Nyáron, a melegben leginkább a hűsítő finomságokért ácsingózom, így jött az ötlet: jégkásaszerű gyümölcsös turmix.

Egyrészt fagylalt helyett remek választás, másrészt hűsít, telít, és az édességek iránti vágyamat is elűzi. Egy tele pohár tiszta egészség, amit akármivel felturbózhatok.

Csak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!

Itt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Forrás: Dreamstime

Amint ezt felfedeztem, már minden jóval könnyebben ment, nem volt kérdés, hogy eszem-e gyümölcsöt, nem is szenvedtem ennek a feladatnak a rám nehezedő terhétől.

Élvezettel fogyasztottam el mindennap a vitaminadagomat,

és megtörtént az, amit soha nem gondoltam volna: vágyom a napi turmixomra. Így hiába telt le az egy hónap, hiába ért véget a kötelező gyümölcsevés, én bizony folytatni fogom!

Kolléganőimnek könnyebben ment

Edina:
"Mindig is sok gyümölcsöt ettem, így nekem nem jelentett különösebben nagy kihívást, hogy júliusban naponta fogyasszak belőlük. Sőt, mivel februárban életmódot váltottam és jóval kevesebb szénhidrátot eszem, inkább az okozott gondot, hogy csak délig és keveset gyümölcsözzek: ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a meggy, a barack, a málna, a dinnye nem fogyókúrás étel."

Fanni:
"Szuper volt ez a kihívás, mert bár imádom a gyümölcsöket, a lustaságom gyakran felülkerekedik, és a sarki zöldségesig/gyümölcsösig sem jutok el. Ebben a hónapban viszont ügyelnem kellett arra, hogy mindennap legyen otthon gyümölcs. Nagyon édesszájú vagyok, a gyümölcsökkel viszont sikerült elkerülnöm, hogy csokit vagy péksütit nassoljak délelőtt, ebéd utánra pedig tökéletes desszertnek."
Felismered? Ennyit változott az évek alatt Nagy Edmondhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160728-nagy-edmond-igy-nez-ki-most-a-megasztar-egykori-sztarja-nezd-meg-az-enekest.htmlAz egykori nőcsábász mára már megváltozott, háromszoros apuka lett, aki esküvőre készül gyermekei édesanyjával. Ez Zsír!OrigoTóth Vera elképesztően jól néz ki: Egyre vékonyabb!http://www.life.hu/ez-zsir/20160727-toth-vera-elkepesztoen-jol-nez-ki-egyre-tobbet-fogy-az-enekesno.htmlTóth Vera több sikertelen fogyókúra után most elképesztő formában van. A 31 éves sztár megmutatta, mennyire lefogyott. Ez Zsír!OrigoÉvekig csak citromos lekváron élt, így néz ki a fiatal lány http://www.life.hu/ez-zsir/20160727-17-evesen-valtoztatott-eletmodot-a-fiatal-lany-evekig-lekvaron-elt.htmlJodie Brown évekig súlyos étkezési rendellenességgel küzdött. A 17 éves lány problémája most megoldódni látszik. Ez Zsír!OrigoBritney Spears brutál testet gyúrt magánakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160727-britney-spears-megmutatta-dogos-testet-igy-edz-az-enekesno-jo-formeban-van.htmlPár éve mélyponton volt Britney Spears, aki az anyaszerepben sem találta igazán a helyét. Azóta azonban teljesen egyenesbe jött az élete, visszatért a porondra az egykori bálvány, és családi élete rendeződni látszik! Ez Zsír!Origo7 étel, ami segít tovább élnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160726-az-eletmento-zsirok-7-etel-ami-segit-tovabb-elni.htmlAmennyiben az egészséges zsírok is étrendünk részét képezik, jó eséllyel tovább élünk. A Harvard Egyetem friss kutatása szerint ugyanis a telítetlen zsírok segítenek abban, hogy egészségesebbek legyünk. Ez Zsír!--Keresztes Ildikó: „Volt kemény két évem”http://www.life.hu/ez-zsir/20160725-keresztes-ildiko-enekesnovel-jogaztunk-aki-arrol-meselt-mit-elt-at-amikor-abbahagyta-az-intenziv.htmlAz énekesnőt jógaórára invitáltuk, ahol tornászmúltjának köszönhetően tökéletesen kivitelezte az ászanákat. Ez Zsír!Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.