Csak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!

Forrás: Dreamstime -
kihíváséve2016 egészséges jégkrém gyümölcs fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon.

Bogyós gyümölcsfagyi

  • 10 dkg málna
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg szeder
  • 2 dl kókusztej
  • 2 kanál nyírfacukor
Forrás: Dreamstime

Néhány szem málnát, ribizlit és szedret tegyél külön, a többit turmixold le. A turmixhoz tedd hozzá a kókusztejet és a cukrot ízlés szerint, de helyette akár mézet is használhatsz. Keverd össze újra a fagyialapot, majd tedd hozzá az egész gyümölcsöket, majd mehet a mélyhűtőbe estére.

Ezt a fagyit abban az időszakban is elkészítheted, amikor nincs szezonjuk ezeknek a gyümölcsöknek. Ha fagyasztott gyümölcsökből készíted, akkor ráadásul azonnal fogyasztható is lesz a fagyi.

Miért csináld otthon?

Mi azért imádjuk a házilag készített ételeket, mert pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele. Egy boltban vett gyümölcsös fagyi vagy jégkrém sokkal több adalékanyagot tartalmaz, mint otthon készült társa.

Sárgabarackos joghurtfagyi

  • 5 szem puhább, érett sárgabarack
  • 2 dl joghurt
  • 1 kanál méz
Forrás: Dreamstime

A sárgabarackot alaposan mosd meg, majd turmixold össze. A héját nem muszáj levenned, azt is nyugodtan beleturmixolhatod. Ezután tedd hozzá a joghurtot és a mézet is ízlés szerint. Érdemes kóstolgatni, mert ha nagyon édes a gyümölcs, a méz akár ki is maradhat. Turmixolj még egyet a keveréken, majd oszd őket jégkrémes poharakba. Egy éjszaka hűtés javasolt.

Ha kísérletező kedvű vagy, bátran próbálj ki variációkat is. Ehhez is rakhatsz például bogyós gyümölcsöket, nagyon feldobják majd.

5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs

A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó!

Dinnyejégkérm

  • egy szép szelet dinnye
Forrás: Dreamstime

Ez a jégkrém tényleg a világ legegyszerűbb édessége. Az egészben csak annyi a macera, hogy a dinnyét ki kell magozni. Ezután azonban csak össze kell turmixolni, majd jégkrémesformába tenni.

Tipp

Mi nagyon örülünk, hogy a gyerekkorunkban is divatosnak számító jégrémkészítő formák visszatértek, ugyanis kiválóan ki lehet használni őket ilyen egészséges édességekhez. Mielőtt beletöltenéd a formába a gyümölcspüréket, forró vízzel mosd ki őket, így a kész jégkrémet könnyen ki tudod majd venni a formákból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.