7 nyomós érv, hogy miért egyél csokit

Forrás: Tumblr -
csoki egészség étcsokoládé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani.

1. A szív barátja

Az étcsokoládéban rejlő flavonoidok csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Segít megőrizni, vagy éppenséggel visszaállítani az erek rugalmasságát is azzal, hogy gátolja a vérlemezkék összetapadását.

Forrás: Dreamstime

2. Antioxidánsokban gazdag

Sokan nem tudják, de a 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé annyi antioxidánst tartalmaz, ami már az áfonyával vetekszik. Ezzel hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

3. Ásványi anyagok és vitaminok

A, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitamin mellett vasat, magnéziumot, kalciumot, foszfort, mangánt, káliumot és cinket tartalmaz.

Forrás: Tumblr

4. Kávé helyett

A kakaóbabban lévő teobrominnak a koffeinhez hasonló fiziológiai hatása van: élénkít, és fokozza a szellemi aktivitást, ráadásul ugyanolyan gyorsan fejti ki a hatását, mint a kávé.

5. Jót tesz a bőrnek

Az étcsokoládét pakolásként is érdemes alkalmazni, hiszen az antioxidánsok külsőleg is jó hatással vannak a bőrünkre. Az nagyon fontos, hogy ne hígítsd tejjel, mert a jótékony tulajdonsága így elvész. Csupán az étcsokit magát melegítsd fel.

Forrás: Dreamstime

6. Boldogsághormonok

A kakaóbab feniletilamint tartalmaz. Ez az a vegyület, amit például a szerelembe esés folyamán állít elő a szervezetünk. A feniletilamin pedig dopamintermelésre sarkallja az agyunkat. Emellett a csoki triptofántartalma növeli a szerotoninszintet is. Vagyis dupla boldogsághormonról van szó.

7. A fogyókúrában is segít

Az étcsokoládé jól beilleszthető a fogyókúrába is, mert rosttartalma miatt kedvezően hat a bélrendszerre, és segít azt az érzetet kelteni, hogy megvolt a napi nassolás. Minden délelőtt vagy ebéd után érdemes bekapni egy kockával. És nem kell buzgón rágni, csak hagyd elolvadni a szádban. Élvezd a minőségi csokoládéélményt!

Miért vonzóbb a sütemény estefelé? Nassolj okosan!http://www.life.hu/ez-zsir/20160817-a-sutemeny-delutan-es-este-vonzobbnak-tunik.htmlVajon mi az oka annak, hogy egész nap visszafogottan és egészségesen táplálkozunk, de a délutáni órákra aztán eltörik valami bennünk, és nassolni kezdünk? A szakemberek szerint a sütemény a délutáni órákban vonzóbb opció, mint délelőtt. Ez Zsír!OrigoHit nélkül nincs is értelme? A sportnak is ez az alapja!http://www.life.hu/ez-zsir/20160818-hasznosabb-a-testmozgas-ha-el-is-hisszuk-hogy-jot-tesz.htmlLényegesen pozitívabb hatással van a szervezetre a testmozgás, ha elhisszük, hogy jót tesz nekünk – derül ki egy friss kutatásból, amely a sport pszichológiai és neuropszichológiai hatásait is vizsgálja. Fény derült továbbá arra is, hogy ez a prekoncepció erősen befolyásolja a tevékenység eredményét már azelőtt, hogy mozogni kezdett volna az illető. Ez Zsír!Origo3 szuper gasztrokaland, amit semmiképpen nem hagyhatsz ki http://www.life.hu/ez-zsir/20160818-vegetarianus-fesztival-vegan-fesztival-es-izek-utcaja-budapesten.htmlA következő hetekben szuper gasztroélményekben lehet részed Budapesten. Látogass el a vegetáriánus és a vegán fesztiválra, de mindenekelőtt élvezd ki a Magyar Ízek Utcáját. Ez Zsír!--3 frissítő leves nyárra, amit muszáj kipróbálnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160807-gazpacho-meggyleves-uborkaleves-3-frissito-leves-nyarra-amit-muszaj-kiprobalnod.htmlNyáron, amikor a folyadékpótlásra különösen oda kell figyelni, frissítő élményt nyújthatnak a levesek. Persze nem a túl zsíros vagy túlságosan nehéz változatok, hanem a friss, nyári ízekben gazdag, könnyű levesek. Nézzük a 3 kedvencünket, amit nagyon megéri elkészíteni! Ez Zsír!OrigoEz lesz a legújabb diétaőrület Hollywoodban! Kiderítettük, mennyire hatásos!http://www.life.hu/ez-zsir/20160805-a-sirtfood-dieta-a-legujabb-orulet-a-fogyokurazok-koreben-de-mennyire-hatasos.htmlA különböző diétaőrületek csak jönnek-mennek manapság. Van azonban néhány, ami hosszú idők óta tartja magát, mint a paleó vagy a mediterrán étrend. Most itt van a legújabb őrület, az úgynevezett Sirtfood-diéta, amit néhány celeb már fel is kapott, és esküsznek a jótékony hatására. Ez Zsír!OrigoSoha nem lehet megunni! A 6 legjobb módja a cukkini elkészítésénekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160802-a-cukkini-egyaltalan-nem-unalmas-igy-keszitheted-el.htmlA nyár egyik slágerzöldsége a cukkini, ami lényegében megunhatatlan, hiszen számtalan elkészítési módja van. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennyiféleképpen felhasználhatod ezt a csodás zöldséget. Lássuk! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.