fitneszverseny fogyás egészséges életmód edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Guszti elképesztő fogyásáról februárban számoltunk be. Ekkor mesélte el nekünk, hogyan fogyott le 65 kilót, és azt is elárulta nekünk, hogy első fitneszversenyére készül. Azóta eltelt 8 hónap, a verseny is lezajlott, ő pedig elképesztő sikert ért el: első lett kategóriájában. 

Milyen volt életed első fitneszversenye?

Nagyon féltem tőle, korábban ugyanis elképzelhetetlen lett volna számomra, hogy egy színpadon mutogassam magam egy szál fecskében! Még mindig hihetetlen, hogy ott álltam, és még élveztem is! Ez volt életem egyik legnagyobb élménye, legalábbis eddig mindenképpen a legnagyobb!

Gusztáv a fitneszversenyen Forrás: bodysport.hu


Mit kell tudni az Evolúció kategóriáról, amit megnyertél?

A Body Sport Kupa Evolúció kategóriája nem a profi fitneszversenyzőknek szól, hanem azoknak az átlagembereknek lett kitalálva, akik sikeres életmódváltáson mentek keresztül, és ezt meg szeretnék mutatni másoknak is. A szervezők és a bírók két dolgot vettek figyelembe. Egyharmad részben számított az, hogy az adott versenyző teste az elmúlt két évben mennyit változott, az illető hány kilót fogyott. Kétharmad részben pedig a színpadi mozgást és a formát értékelték. Szeretném megköszönni Vida Zoltánnak, a Body Sport Kupa főszervezőjének, hogy nyitott volt egy ilyen új kategória létrehozására, így én is meg tudtam mutatni egy színvonalas mezőnyben, hogy mit tudok. Illetve szeretnék gratulálni a többi indulónak, mindannyian nagyon jó formát hoztak!

Elégedett vagy a szerepléseddel?

Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez a szereplés nem jöhetett volna létre edzőm és most már barátom, Schönekker „Söni” László nélkül, ugyanis az ő segítségével fogytam le és váltam egy teljesen új, boldog és kiegyensúlyozott emberré, illetve természetesen ő készített fel a versenyre is. Mi ketten együtt valóban mindent megtettünk annak érdekében, hogy az én nyakamba kerüljön az aranyérem, így azt gondolom, teljes mértékben megérdemelt volt az első hely!

Ilyen volt Gusztáv az életmódváltása előtt Forrás: Őrfalvy Gusztáv


Voltak holtpontok a felkészülés alatt?

Természetesen voltak, de ez szerintem elkerülhetetlen, ha az ember kőkeményen, minden erejét, energiáját beleadva dolgozik egy célért! De ezeket együtt szerencsére sikerült leküzdenünk, hol nehezebben, hol könnyebben, „sírva-vigadva”.

Melyek voltak a versenyre való felkészülés végső hajrájának legnehezebb pillanatai?

A verseny előtti hónapban már napi két edzésem volt, az néha bizony már szó szerint fájt! Emellett meg kellett tanulnom pózolni, ami könnyűnek tűnik, cserébe viszont rendkívül nehéz, pláne egy Schönekker-féle edzés után. A legnagyobb kihívást az étkezés jelentette, az utolsó 10 napban már csak párolt csirkét ehettem zöld fűszerekkel, köretnek pedig hámozott kígyóuborkát.

Schönekker Lászlóval közösen emelik magasba a kupát Forrás: Facebook/Őrfalvy Gusztáv


Mennyit és hogyan edzettél a versenyre való felkészülés alatt?

Az első 5 hónapban heti 6 – kb. 60 perces – súlyzós edzésem volt, utána pedig 30 perc kardió. Az utolsó egy hónapban pedig már napi kétszer edzettem, edzés után kb. 20 perces pózolás, majd irány a szauna! Délután 20 perc hasazás, utána pedig 60 perc intervall kardió, ami az emelkedős sétát jelentette.

Hogyan étkeztél ekkor?

Laci nem híve a nagy kalóriamegvonásoknak, mindig azt mondja, hogy nem tudjuk becsapni a szervezetünket, ahhoz hogy adjon, nekünk is adni kell neki! Így szinte végig fogyasztottam összetett szénhidrátokat, és magas volt a fehérjebevitelem is. Sokat segített az is, hogy Laci szakértőként dolgozik egy vezető táplálék-kiegészítő cégnél, ezeket a termékeket kiválóan ismeri, így mindig tudta, hogy mivel kell kiegészíteni az étrendemet.

Forrás: Őrfalvy Gusztáv


Megvan már a következő cél, hogy mit szeretnél elérni, megnyerni?

Most én szeretnék valamit visszaadni Lacinak: próbálom rávenni, hogy tavasszal készüljön fel egy versenyre. Még soha nem láttam nála egy versenyfelkészülési folyamatot, ami számomra a leginspirálóbb és leghitelesebb példa lenne! Laci az idén elindított egy életmódprogramot, aminek én is a részese vagyok. Nagyon élvezem most az életemet, jelenleg ezek a tervek tesznek boldoggá!

Végre itt a tökszezon! Ezért egyél belőle minél többethttp://www.life.hu/ez-zsir/20161014-itt-a-tokszezon-ezert-egyel-belole-minel-tobbet.htmlNemcsak azért imádjuk az őszt, mert ilyenkor mesés színekbe öltözik a táj, hanem azért is, mert a dér végre megcsípi a sütőtököt, és beindulhat a szezon. Egy hideg őszi estén nincs is klasszabb, mint elkészíteni belőle egy nagy adagot, és még melegében megcsorgatni egy kevés aranyló mézzel. De azonkívül, hogy finom, miért éri meg minél többet fogyasztani a sütőtökből? Most kiderül! Ez Zsír!--Gondoltad volna? Több tonna sajtburgert eszel meg tudtodon kívülhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161013-evi-150-ezer-plusz-kaloriat-fogyasztunk-ugy-hogy-nem-is-tudunk-rola.htmlA legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyobb falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között. Ez Zsír!--Ma van a tojás világnapja! Ezért imádjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20161014-ma-van-a-tojas-vilagnapja-ezert-imadjuk.htmlA kutatók már eloszlatták a félelmeket azzal kapcsolatban, hogy a tojás káros lenne az egészségünkre. Az is kiderült például, hogy az esetleges magas koleszterinszint sincs összefüggésben a tojásfogyasztással. A tojásnak valójában rengeteg jótékony hatása van, ami miatt az egészséges táplálkozás és a diéta részét is képezheti. Ez Zsír!--Adj bele mindent! 5 edzésszabály a sikeres fogyásérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161011-5-edzesszabaly-a-sikeres-fogyasert.htmlSokszor csak egy kis lépés választ el minket attól, hogy igazán beinduljanak a fogyáshoz, izmosodáshoz vezető folyamatok. De ha ez nincs meg, akkor hiába küzdünk erőn felül. Íme, 5 szabály, amire mindenképpen érdemes odafigyelni. Ez Zsír!--Hihetetlenül finom és egészséges! Így készül a diétás pizzahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161006-dietas-pizzateszta-igy-keszul-hazilag.htmlA pizzáról akkor sem kell lemondanod, ha diétázol. Korábban már ajánlottunk egy teljes kiőrlésű változatot, most egy még extrább variációját mutatjuk meg a pizzatésztának. Ez Zsír!--Így teázz ősszel! 5 gyógyital a testi, lelki egészségérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161004-gyogyteak-oszre-az-egeszsegedert.htmlItt az ősz, és már közeledik a tél is. Ez az az időszak, amikor a legjobban esik egy finom, meleg teát elkortyolgatni. És ha már ezt teszed, akkor próbálj ki többféle gyógyteát is, amivel igazán jót teszel a testednek és a lelkednek. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.