Miért van ekkora sikere? A ritmikus gimnasztika a fiatal nemzedék egyik kedvenc sportja

RSG2017 ritmikus gimnasztika sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan hallottál már a manapság igencsak népszerű ritmikus gimnasztikáról. A fiatal lányok között különösen felkapott most ez a mozgásforma. De miért imádják annyira, és miért érdemes neked is kipróbálnod? Megmutatjuk! 

A ritmikus gimnasztika gyakorlataiban a balett, a torna és a tánc elemei ötvöződnek. A versenyzők 5 különböző kézi szer alkalmazásával mutatják be a gyakorlatokat. Ezek a szerek a karika, a kötél, a labda, a szalag és a buzogány. A versenyeken egyébként egyénileg és csapatban is indulhatnak az RG-sek.

Habár a kisgyerekeknél még vannak szabad gyakorlatok, azaz nincsenek meghatározva, hogy milyen elemeket kell beépíteni az előadásba, a nagyobbaknál már meghatározott elemek vannak.

Ezek a hajlékonyságra és az egyensúlyra épülnek, továbbá különböző forgások és ugrások is szerepet kapnak a gyakorlatsorban.

Miért szeretik a fiatalok?

Mivel alapvetően egy nagyon szép és lágy mozgássorozatot felépítő sportról van szó, ezért nem is csoda, hogy minden kislánynak megdobban érte a szíve. Ráadásul zenére mozoghatnak, és mindezt játékos eszközökkel tehetik meg, ami már csak hab a tortán a szuper hangulathoz. Mivel csapatban is dolgozhatnak, sokat fejlődik a szociális képességük, megtanulhatják egymást támogatni, és ráérezhetnek, mennyire jó csapatban sportolni.

Habár kezdetben biztos nem ez motiválja elsősorban a gyerekeket, de egyébként

kiváló testtartást, erős és rugalmas izomzatot, jó kiállást, magabiztos megjelenést ad.

A gyakorlatok minden egyes izmot átmozgatnak, és az is nagyon fontos, hogy már gyerekkorban megkapják azt a testtudatot, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy testben és lélekben is erős, egészséges felnőttek legyenek.

5 étel, amiről nem is gondolnád, hogy tele van cukorralhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170407-5-etel-amirol-nem-is-gondolnad-hogy-tele-van-cukorral.htmlRengeteg olyan ételt fogyasztunk bűntudat nélkül, amiről valójában nem is sejtjük, hogy mennyi cukrot, mennyi feleslegesen bevitt kalóriát tartalmaz. Íme néhány ilyen termék, amiket jobb elkerülni, ha az egészséges életmód híve vagy, ha fogyni szeretnél, vagy szeretnéd megőrizni az alakodat. Ez Zsír!ThinkstockCukor és cukor között is van különbség! Így edd az édesethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170407-nem-minden-cukor-artalmas-ha-megfelelo-formaban-visszuk-be-a-szervezetbe.htmlSchobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, prof. dr. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel. Ez Zsír!ThinkstockElő a futócipőkkel, irány a szabadba! 5 ok, amiért még ma indulj el futnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170405-elo-a-futocipokkel-es-irany-a-szabadba.htmlAz igazi fanatikusok télen sem hagynak fel a kedvenc sportjukkal, de ha nem is számítasz annak, tavasszal akkor is érdemes leporolnod a futócipődet, mert vár az út, a természet, a mozgás öröme, vagyis a futás, ami annyi pozitívummal bír, hogy egy-kettőre kivirulsz tőle. Ez Zsír!ThinkstockSimon Szimonetta zsírégető, alakformáló edzésmódszere meghódítja az országothttp://www.life.hu/ez-zsir/20170406-interju-simon-szimonettaval-a-boost-training-edzesforma-kitalalojaval.htmlSimon Szimonetta gyerekkora óta imádja a fitnesz világát, így nem is csoda, hogy az évek alatt egy saját edzésmódszert is kialakított. Ez a Boost Training, ami a zsírégetésről és alakformálásról szól. De nemcsak erről beszélgettünk vele, hanem arról is, hogyan lehet elkerülni az állandó visszaesést, és hogyan érdemes elindulni azon az úton, ahol a bikinialak a cél. Ez Zsír!--Tippek a narancsbőr leküzdéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170404-tippek-narancsbor-ellen.htmlA mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, de sajnos a genetika is hozzájárul ahhoz, hogy minden nyár előtt átéljük a nagy narancsbőrparát. Pedig van megoldás, csak éppen nem egyik napról a másikra jön a siker, úgyhogy legyél kitartó, mert megéri. Ez Zsír!--A mozgás 5 jótékony hatása, ami miatt biztosan felállsz a karosszékbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170404-a-mozgas-jotekony-hatasai.htmlMég mindig nem tudod rávenni magad, hogy legalább hetente kétszer alaposan átmozgasd a testedet? Ha a következőket elolvasod, biztos nem fogsz többé nemet mondani a sportolásra, hiszen a javadat szolgálja, ráadásul sokkal több dologban is, mint gondolnád. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.