Egészséges kávés smoothie a tikkasztó nyári reggelekre

Forrás: Thinkstock -
reggel smoothie Nyár kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a forró nyári napokat a jegeskávénál valamivel tartalmasabb itallal szeretnéd kezdeni, ami ráadásul egészséges is, akkor a kávés smoothie neked lett kitalálva!

Különlegessége

A hagyományos smoothie-kkal ellentétben ez nem a zöldségektől és gyümölcsöktől lesz igazán tartalmas ital, hanem a lenmagtól és a zabpehelytől. A lenmag rengeteg rostot és omega-3 zsírsavat tartalmaz, a zabpehely pedig igazi vitamin- és ásványianyag-bomba, és szintén rostban gazdag. Persze a banánt se felejtsük el, aminek rengeteg jótékony hatása van.

Ha a forró nyári napokat a jegeskávénál valamivel tartalmasabb itallal szeretnéd kezdeni, ami ráadásul egészséges is, akkor a kávés smoothie neked lett kitalálva! Forrás: Thinkstock

Hozzávalók 2 személyre:

1 csésze erős főzött kávé
1 banán
1/4 csésze zabpehely
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál őrölt lenmag
2 csipet fahéj
1 csésze növényi tej
1 teáskanál méz

Az ital elkészítésében a legtöbb időt a kávé lefőzése jelenti, amit utána érdemes kihűteni, hogy igazi jeges élvezet legyen az italból. Ehhez a trumixgépbe a többi alapanyag mellé néhány jégkockát is tehetsz. Az alapos turmixolás után pedig máris fogyaszthatod a frissítő és laktató italt!

3 egyszerű és nagyszerű reggeli banánnal

A banán ideális reggeli, nemcsak azért mert finom, hanem mert kiváló energiaforrás, tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, például káliummal, valamint az emésztést segítő rostokkal. Íme, három nagyon egyszerű recept, amivel jól indul majd a napod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.