életmódváltáséve2017 recept spenót frittata egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Villásreggelinek elsőszámú, de olyan kiadós és finom, hogy ebédre is elkészíthetitek ezt a csupa zöldséges frittatát. 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 4 db közepes krumpli
  • 2 marék bébispenót
  • két ek vaj vagy kókuszolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl tej
  • 1 tk mustármag
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1 csapott tk tengeri só
Finom és egészséges recept a spenótos frittata Forrás: Thinkstock

Elkészítése:

Először is melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vegyél elő egy kerámia vagy öntöttvas serpenyőt, amiben hevítsd fel a vajat. Ebbe jöhet a zúzott fokhagyma és a mustármag. Amikor a mustármag elkezd pukkanni, mint a popcorn, add hozzá a vékonyra szeletelt krumplit és a zöldfűszereket. A krumplit pirítsd 5 percig, majd dobd rá a lilahagymát és hagyd újabb 5 percig összeérni az ízeket. A tojást verd fel, tedd hozzá a a tejet és a sót, és öntsd bele az edénybe. Hagyd, hogy a tojásos keverék elterüljön a krumplik között. Ezután tedd hozzá a spenótót, ha összekeverted, mehet át az egész a sütőbe. Süsd 10 percig, hogy aranybarna legyen a teteje. Pár perc hűlés után szeletelheted is.

Tojásos reggeli vegáknak és húsevőknek

A hétköznapokban örül az ember, ha egy gyors szendvicsre van reggelente ideje, hétvégén viszont jó lelassulni és villásreggelit tartani. Ehhez mutatunk most egy receptet!
Vegán fagyi avokádóval: ezt a receptet imádni fogod!http://www.life.hu/ez-zsir/20170811-vegan-fagyi-avokadoval-recept.htmlKorábban is mutattunk már egészséges jégkrémrecepteket, de most egy igazán speciális következik. Ez a vegán csokifagyi ugyanis avokádóval készül! Mutatjuk is a receptet! Ez Zsír!--Ez a leves a nyár sztárja: gazpachorecept!http://www.life.hu/ez-zsir/20170801-gazpacho-recept.htmlA tikkasztó nyári napokon semmi nem esik jobban, mint egy frissítő leves. A gazpachónak pedig érdemes ilyenkor nekiállni, mert fantasztikus ízvilága van, kifejezetten nyárra való hűsítő recept! Ez Zsír!ThinkstockEzek a sztárok kedvenc ételeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170801-ezek-a-celebek-kedvenc-egeszseges-etelei.htmlMilyen élelmiszerekben hisznek a celebek? Miből nyerik a vitaminokat és az ásványi anyagokat? Mivel őrzik meg alakjukat? Íme, Justin Timberlake, Jennifer Aniston és Demi Lovato konyhatitkai! Ez Zsír!--Az igazság az Instagram képek mögött! Egy blogger leleplező vallomásahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170731-az-igazsag-az-instagram-kepek-mogott.htmlA social media korában minden eddiginél jobban manipulálhatóbbak lettek a képek, ennek következtében ráadásul bárki bárminek eladhatja magát. Bárki könnyen lehet például bombanő, olyannak állítod be magad, amilyennek csak szeretnéd. Ezt sokan ki is használják, így lesz a social media a rengeteg ferdítés, az álcák, a tökéletesség illúziójának útvesztője. Ez Zsír!--Sokkoló fagyi- és jégkrémtrendek a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170726-meglepo-fagyi-es-jegkremtrendek-a-nagyvilagbol.htmlMíg gyerekkorunkban a vanília, a csoki és a puncs háromszögében éltünk, addig ma a levendulás, a mentás, a tökmagos fagyi is a kedvenceink között van. A következő fagyik viszont nem elsősorban ízükben, hanem megjelenésükben akartak újat mutatni. Jöjjenek a furcsaságok! Ez Zsír!--7 étkezési tipp celebektől, amit érdemes lenne megfogadnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170725-egeszseges-etkezesi-tippek-celebektol.htmlMire esküsznek a celebek? Mivel tartják magukat formában, és miképpen őrzik meg egészségüket? Íme, 10+1 trükk világsztároktól! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.