Nincs ennél izzasztóbb 5 perc: próbáld ki a plank kihívást

kihívás planking edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A plank gyakorlatról ódákat lehet zengeni, annyira hatékony, és annyira sok jótékony hatása van. Következzen most egy 5 perces kihívás, amely garantáltan megizzaszt. 

A plank egy saját testsúllyal végzett gyakorlat, amely kiváló hasizom-erősítő, de a farizmot, a vállat, a hátat és a combot is erősíti. Szuper testtartásjavító, segít felpörgetni az anyagcserét. Ha részletesebben olvasnál a jótékony hatásairól, ide kattintva megteheted.

Kezdőknek érdemes az alapgyakorlattal kezdeni, és első körben a megfelelő testtartás begyakorolni. Nagyon fontos ugyanis, hogy helyesen végezzük a planket, ne terheljünk oda, ahova nem szabad – például a derekunkra –, az ugyanis sérülést is okozhat. Az alapgyakorlathoz kérhetjük profi segítségét is, ez különösen azoknak ajánlott, akik nem rendelkeznek biztos testtudattal. Ha már érezzük a helyes tartást, akkor érdemes az alapgyakorlatot csinálni napi szinten, és akár 15 másodpercet, akár fél percet ráhúzni a póz kitartására.

Ez az 5 perces kihívás már egy komolyabb akadály, összesen 10 gyakorlatból áll, amelyek félpercenként váltják egymást. Ha elsőre nem jutsz a végére, akkor se csüggedj, csak gyakorolj rendszeresen. A plankben egyébként éppen az a jó, hogy soha nem válik unalmassá, annyiféle variációja létezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.