Ízletes házi fűszervaj - így készítsd el!

Forrás: Shutterstock -
recept vaj fűszer fűszervaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendkívül egyszerűen elkészíthető fűszervaj mellé nem is kell más, csak egy ízletes kenyér vagy bagett, és már kész is a reggeli ízorgia. 

Hozzávalók:

  • jó minőségű vaj
  • oregánó
  • kakukkfű
  • snidling
  • zöldségzöldje
  • zsálya
  • biocitrom
Forrás: Shutterstock

Akkor vagy a legszerencsésebb helyzetben, ha van egy komplett fűszerkerted, ahonnan össze tudod válogatni a fűszervajhoz való zöldeket. Ez egyébként nem kőbe vésett recept, saját ízlés alakíthatja, hogy milyen fűszernövényt teszel bele, nekünk azonban ez az egyik kedvencünk.

Mindennek az alapja a jó minőségű vaj, legjobb a házi változat, ami legelőkön tartott állatok tejéből készül. A vajat az elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy lehessen vele dolgozni. Vágd apróra a fűszereket, tedd hozzá a vajhoz, majd egy kis citromhéjat is reszelj bele, esetleg egy kevés só is mehet bele.

Vigyázat! A citrom héja mérgező

Nagyon fontos tudni, hogy a déligyümölcsök héját, így a citromét is növényvédő szerekkel, tartósítószerekkel kezelik, így semmiképpen nem ajánlott, csak a bio minősítésű gyümölcsök héjának a fogyasztása.

A vajat nem kell túlságosan felhabosítani, így ha kanállal is össze tudod dolgozni, nem kell elővenni a robotgépet. Ha úgy érzed, hogy harmonikusak az ízek, nem hiányzik már belőle semmi, akkor a vajat tedd egy dobozba, de akár meg is formázhatod. Ha zsírpapírra halmozod, készíthetsz belőle egy kis gurigát, amelyből hűtés után szeletelni lehet.

Leküzdhetetlen a cukor iránti vágyad? Így tehetsz ellene!http://www.life.hu/ez-zsir/20190516-lekuzdhetetlen-a-cukor-iranti-vagyad-igy-tehetsz-ellene.htmlA cukor iránti vágy rengeteg ember számára leküzdhetetlen. Gyakran sajnos már függőségről beszélhetünk, egy rendkívül egészségkárosító függőségről, ami rengeteg betegségnek is okozója lehet. A mérsékelt cukorfogyasztásra így nem csak túlsúlyosként kell odafigyelni. Következzen néhány tipp, amivel leküzdheted a cukor iránti vágyat. Ez Zsír!OrigoMost kezded az edzést? Ez a 15 perces gyakorlatsor neked szólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-15-perces-edzes-kezdoknek.htmlHa jelentős túlsúllyal küzdesz, ha kezdő életmódváltó vagy, illetve ha soha életedben nem mozogtál még aktívan, így nem alakult ki a sportoláshoz szükséges testtudatod, akkor érdemes az elején kezdeni. Ez a gyakorlatsor kiváló bevezetés az aktív edzésbe, de ne lepődj meg, ha már ettől is elfáradsz és alaposan leizzadsz. Ez Zsír!OrigoUnod a felüléseket? Három gyakorlat a kockahasérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190515-gyakorlatok-a-kockahasert.htmlHabár az időjárás nem ezt mutatja, már május közepén járunk, lassan a végső hajrában, ami a nyári formát illeti. Ha te is szeretnél néhány extra hasizomgyakorlatot beiktatni a mindennapjaidba, akkor próbáld ki ezeket! Ez Zsír!Origo85 kilót fogyott, miután megtanult főznihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-patrick-eslick-85-kilot-fogyott-amikor-megtanult-fozni.htmlPatrick Eslick gyerekkora óta túlsúlyos volt. Érzelmi evése és mindenki előtt eltitkolt homoszexualitása komoly depressziót okozott számára. A főiskola elvégzése után azonban úgy érezte, végre felelősséget kell vállalnia önmagáért. Hogyan sikerült végül lefogynia? Ismerd meg Patrick történetét! Ez Zsír!OrigoJelek arra, hogy változtatnod kell az étrendedenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190509-jelek-hogy-valtoztatnod-kell-az-etrendeden.htmlA nem megfelelő táplálkozás súlyos hiánybetegségekhez is vezethet. Ezt azonban a legrosszabb lépés lenne megvárni, érdemes minél előbb tudatos étkezésre váltani az egészségünk érdekében. Van néhány olyan jel, amely egyértelműen tudatja, hogy rosszul eszel, figyelj oda rájuk, és lépj időben! Ez Zsír!OrigoA kedvenc mártogatósunk: sült répa görög joghurttalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190502-a-kedvenc-martogatosunk-sult-repa-gorog-joghurttal.htmlHa éppen a nyári formád elérése a célod, ha életmódváltásban vagy, akkor bizonyára te is keresed azokat a recepteket, amikkel kiválthatod a nassolást például egy hétvégi filmnézés alkalmával. Erre mutatunk most egy szuper alternatívát! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.