Botrány Katalin hercegné friss fotója körül: manupilálhatták a képet

Katalin hercegné anyák napi fotója
mi az igazság? betegség fotó katalin hercegné manipuláció
Több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin walesi hercegnőről, anyák napja alkalmából.

Az ügynökségek manipuláció lehetőségére hivatkoztak. Ez volt az első fotó, amelyet a hercegnőről januári műtétje óta hivatalosan közzétettek. A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni hivatala - által  nyilvánosságra hozott fényképen a mosolygó hercegnő és három gyermeke, György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő látható. A képhez csatolt rövid nyilatkozatban Katalin köszönetet mond azokért a jókívánságokért, amelyeket az elmúlt két hónapban kapott. A fotót a palota tájékoztatása szerint Vilmos készítette a múlt héten

 

A BBC brit közszolgálati médiatársaság ugyanakkor hétfőn azt jelentette, hogy három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából a fotót. Az AP indoklása szerint "közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet". Az ügynökség a BBC által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Az AP elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezte vitathatónak.

A Kensington-palota még nem kommentálta az ügyet.

Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves Katalin hercegnőn tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre. Az akkori tájékoztatásban a palota nem tért ki a beavatkozás okára, de valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegnő a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához. Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik. A Kensington-palota azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet azt hangsúlyozta, hogy nem daganatos megbetegedésről van szó, és a hercegnő jól van - írja az MTI.

III. Károly királyt, Vilmos trónörökös 75 esztendős édesapját ugyancsak január óta daganatos megbetegedéssel kezelik, és - jóllehet az államfői tisztségével járó feladatokat ellátja - jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.