Ez egy csodás gyümölcs! 5 tény, amit nem tudtál az almáról

Forrás: Thinkstock -
alma Tények csoda Guiness Rekordok Könyve egészség gyümölcs pomelo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidd el, tudunk még újat mondani az almával kapcsolatban és olyan tulajdonságait bemutatni, amiről eddig nem is sejtettél.

A tél egyik legkiválóbb vitamin és energiaforrása az alma, hiszen ez a gyümölcs hazánkban is megterem, így nem kell messziről Magyarországra szállítani. Ennek köszönhetően az alma nem kamionokban érik be, ami megnöveli összetevőinek hatását. Most pedig, azt is megtudhatod, mekkora volt a rekordok almája és mire jó a héja.

Forrás: Thinkstock

Íme öt tény, amit eddig biztosan nem tudtál az almáról!

A régi hagyományok szerint karácsonykor, amikor a család körbeüli az asztalt, felvágnak egy almát, annyi szeltre ahányan vannak. Mindenkinek meg kell ennie egy szeletkét és ezzel a családi összetartás szimbólumát erősítik.

Egy tanulmány bebizonyította, hogy phloridzin nevű flavonoid, mely egyébként az almában is megtalálható, véd a csontritkulás ellen, és növeli a csontsűrűséget. A gyümölcs gazdag bórban, mely szintén erősíti a csontokat.

A világ legnagyobb almája, egy Japán kertben termet és 2005-ben bekerült a Guinnes Rekordok Könyvébe. A hatalmas gyümölcs 1,85 kg-os súllyal akkora lehetett, mint a Life.hu kedvenc gyümölcse a pomelo.

Az alma remekül karbantartja a hangszálakat. Ezért az énekesek vagy a színészek fellépés előtt előszeretettel fogyasztják.

Az alma héjából remek tea készíthető, de csak akkor próbálkozz ezzel a megoldással, ha biztos vagy benne, hogy az alma héja tiszta és vegyszerekről mentes volt.

Alma és társai!

A Life.hu cikkéből megtudhatod, melyik az-az 5 gyümölcs, ami nem hiányozhat az étrendedből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.