Míg a barátsághoz kell a beleegyezésed, addig a szerelem nem kérdez semmit

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat barátság szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek a szerelem mágikus hatása alatt sok olyan dolgot tesznek meg a másikért állítólag szeretetből, amit a kapcsolat későbbi éveiben vagy a házasságban nem. A szerelmet gyakran nem a szeretet váltja fel, hanem a másik bírálata. A szeretetet nem lehet megkövetelni, de gyakorolni annál inkább.

Romlottság, őszintétlenség és a tisztesség hiánya jellemezné a párkapcsolatokat és a világot? Nem. Ezek az embereket jellemzik.

Amikor Jézus megmosta a tanítványai lábát, szolgáló cselekedetével egyszerű, egyértelmű és példaértékű útmutatást adott a szolgálat és a szeretet gyakorlására.

Sajnos, vagy hál' Istennek ezt is "gyakorolni" kell, mint a testedzést. Ha nem gyakorlod, elsorvad, mint az izom, amit nem terhelnek. Sőt, előbb-utóbb azt a képességét is elveszíti az ember, hogy másoktól elfogadja a szeretetet, hiszen százan szerethetnek, ha nem érzed, nem fogod tudni elfogadni, így megélni sem.

Forrás: Thinkstock

Miért őszintébb a csók a reptereken, mint a házassági évfordulókon (tisztelet a kivételnek), és igazabb az ima, mint a hittanórákon?

Azért, mert őszintébb. Azért, mert szívből jön. A Miatyánk valódi ereje sem a szavakban van, hanem a hitben.

A szerzőről

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.