Roberto konyhája: Provance-i garnéla

Forrás: Roberto konyhája -
séf Provance főzés rák konyha garnéla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban!

Provance-i garnéla

• 40 dkg nyers tigrisgarnéla
• 1 db kisebb póréhagyma felkarikázva
• 2 ek olívaolaj
• 2 dkg vaj (1 evőkanál)
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 db szárított chilipaprika
• 3 db szilvaparadicsom kis darabokra vágva
• 6 db szárított paradicsom apróra vágva
• 10 db fekete magozott olívabogyó
• 2 csokor petrezselyem apróra vágva
• 1 citrom leve
• só és bors

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés: Tisztítsuk meg a garnélákat (ha fagyasztott, akkor hagyjuk kiolvadni), a pikkelyes farokrészt egy csavarással tépjük le. A kis fekete bélrészt egy fogvájóval piszkáljuk ki (a boltban kapható garnélák már teljesen konyhakészek). Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és vajat forróra. Rakjuk bele a fokhagymát, és elkeverve adjuk hozzá a garnélákat. Nagy lángon kevergetve pároljuk 2 percet, és adjuk hozzá a szárított paradicsomot, a felkockázott paradicsomot és az olívabogyót. Rázzuk meg a serpenyőt, és keverjük meg alaposan. 1 percig főzzük. Húzzuk le a tűzről, majd sózzuk és borsozzuk meg. Facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk rá a petrezselymet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.