Francia parasztleves: a nyári ízorgia

Forrás: Roberto konyhája -
leves Nyár forróság gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. 

Francia parasztleves

Forrás: Roberto konyhája
  • 30 dkg száraz fehérbab
  • 1 db citrom
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 4 db sárgarépa felkarikázva
  • 4 db burgonya egészben hagyva
  • 2 db vöröshagyma egészben
  • 2 db póréhagyma vastagra szeletelve
  • 8 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg nyers füstölt sonka
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szem fekete bors
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés: Áztassuk be a babot előző éjszaka hideg vízbe. Mossuk meg és a zöldségekkel együtt rakjuk fel főni egy nagy lábasban, annyi hideg vízben, amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan mossuk meg, és a kockára vágott sonkával adjuk a leveshez. Készítsünk fűszercsomót a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával kötözzük össze, majd adjuk a készülő leveshez. Amikor a leves felforr, hozzáadjuk a negyedekre vágott kelkáposztát, és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús is megfő. Közben sózzuk és borsozzunk, leveskockát is adhatunk hozzá. A fűszercsomót emeljük ki, a levest húzzuk le a tűzről, és facsarjuk bele a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.