Így változtak az étkezési szokásaink

Forrás: Dreamstime -
zsír szívderítő egészséges táplálkozás táplálkozás irányelv clean eating fogyasztás dietetikus étkezési szokás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig van új a nap alatt – ez pedig különösen igaz a táplálkozási irányelvekre is. Néhány dietetikus összeírta, mi mindenen változtattak az étrendjükben az elmúlt 5 év alatt.

A zsír az egyik nap ellenség, a másik nap pedig már a fogyókúra legcsodásabb összetevője, a mandulatej nem biztos, hogy olyan jó, mint amennyire a laikusok gondolják, és bizony még a müzliszelet sem a legjobb választás, ha egészséges nassolásról van szó – állítják a táplálkozási szakértők, akik összevetették, mi mindenen változtattak az elmúlt 5 évben az újabb egészséges táplálkozási irányvonalak hatására.

Forrás: Dreamstime

Vacsorázz, mint egy koldus!

„Az utóbbi öt évben egyre jobban izgattak azok a tudományos figyelmeztetések, amelyek szerint a kalóriacsökkentés vagy az időszakos böjtölés növelheti az élettartamot és csökkentheti az életkor előrehaladtával jelentkező betegségeket” – magyarázta Elisa Zied táplálkozási szakértő, aki minden napját egy nagyobb vagy két kisebb reggelivel indítja, ezt követi az ebéd, majd vacsora gyanánt már csak néhány falatot eszik.

Forrás: Dreamstime

Csak természetesen!

Hogy miért nem ajánlják a dietetikusok a mandulatej fogyasztását, illetve miért érdemes zsírosabban étkezni, arról bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.