Ritka rendellenesség miatt havonta 2 kilót hízik a 18 hónapos gyerek

Forrás: Thinkstock -
rendellenesség hízás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétségbe vannak esve a 18 hónapos Yagiz Bekte szülei, a kisgyermek ugyanis havonta 2 kilót hízik egy egészségügyi rendellenesség miatt. A baba már 32 kilót nyom!

A szülők nem tudják, mi tévők legyenek, ugyanis gyermekük havonta két kilót hízik.

A kisfiú 18 hónapos, és már 32 kilót nyom.

A ruhák vásárlása is nagyon nehéz, ahogy a megfelelő pelenkák beszerzése is egyre inkább lehetetlen, de ezek a kisebb bajok. A szülők attól félnek, ha ez így folytatódik, kisfiuk hamarosan képtelen lesz mozogni, vagy lélegezni.

A 18 hónapos kisfiú már 32 kilós és folyamatosan hízik - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Yagiz Bekte úgynevezett leptinhiányban szenved, ez az a hormon, ami szabályozza a test súlyát és anyagcseréjét. Ezért hízik folyamatosan akkor is, ha nem adnak neki több táplálékot, mint amennyire kora szerint szüksége volna. A betegség kezelése rengeteg pénzbe kerül, ezért a szülők elkeseredetten segítséget kérnek, mivel a szükséges szer csak magánklinikákon érhető el, és borzasztó drága.

Több mint 1 millió forintba kerül egyetlen doboz, ami 3 napra elegendő gyógyszert tartalmaz.

A helyi egészségügyi szolgálatok elutasították a kezelés kifizetését, ezért szülők az elnökhöz fordultak - írja a Mirror. A kisfiúról készült képeket és videókat itt nézheted meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.