A világ eddigi legnagyobb kolerajárványa tört ki Jemenben

Forrás: AFP/Mohammed Huwais -
kolerajárvány Jemen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők legnagyobb kolerajárványa tört ki Jemenben, több mint 750 ezer megbetegedést jegyeztek fel az országban, és a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Soha nem volt a világon olyan súlyos kolerajárvány a betegség nyilvántartása óta, mint ami áprilistól tombolt Jemenben. Több mint 750 ezer a koleragyanús megbetegedés, és ez a szám csak nő. Már több mint kétezren vesztették életüket, és nincs kilátás arra, hogy a közeljövőben meg tudják állítani a betegség terjedését. A koleragyanús betegek több mint fele gyerek.

A betegek fele kisgyerek Forrás: AFP/Mohammed Huwais

a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Kolera

A kolera a Vibrio cholerae baktérium által okozott betegség. Elsősorban széklettel, hányadékkal és szennyvízzel, illetve az ezekkel érintkező nyers élelmiszerek révén terjed. A kolera súlyos hasmenéssel és hányással jár, gyors kiszáradáshoz vezet. A betegség gyorsan legyengíti az embereket, a kezeletlen esetek 60%-a halállal végződik. A halál gyakran a fertőzéstől számított első napon bekövetkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.