Szervdonornak ajánlotta fel életképtelen kislányát: ezért szülte meg

Forrás: Facebook/Abbey Ahern -
szervdonor életképtelen újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várandósságának második trimeszterétől fogva tudta Abbey Ahern, hogy gyermeke életképtelen lesz. A 34 éves anya mégis úgy döntött, hogy kihordja és megszüli gyermekét: fel akarta ajánlani a kicsi szerveit, hogy másokon segítsen.

Csupán 15 óra jutott az anyának, ennyi ideig tarthatta karjaiban újszülött gyermekét. A kicsi ugyanis életképtelenül jött a világra, de ezt a szülők már a terhesség második trimesztere óta tudták. Abbey Ahern azért döntött úgy, hogy mégis kihordja és megszüli gyermekét, mert úgy érezte, van valami célja az életben a kislányának: szerveit felajánlotta, hogy más csecsemőkön segítsen.

Nem sokáig dédelgethette kislányát Abbey Forrás: Facebook/Abbey Ahern

A kislány egy anencephalia nevű rendellenességgel fejlődött, ami az élettel összeegyeztethetetlen, ugyanis ez azt jelenti, hogy a koponyatető teljesen hiányzik. Az orvosok azt ajánlották az anyának, hogy vetesse el gyermekét, ő azonban úgy döntött, transzplantációra ajánlja fel születése után a gyermek szerveit.

A kicsi a terhesség 9. hónapjában világra is jött, és pontosan 14 óra 58 percet élt.

Ennyi ideje jutott a szülőknek arra, hogy a karjukban tartsák gyermeküket, mielőtt végleg búcsút vesznek tőle.

Kihordani egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisbabát a legnehezebb dolog volt, amit valaha csináltam"

mondta a Daily Mailnek az anya"Emlékszem, hogy szorítottam a kicsi kezét, és odasimítottam az arcomat az övéhez. Éreztem a szuszogását, nem tudtam elégszer megpuszilni. Amikor zihálni kezdett, tudtam, hogy vége az életének"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.