Pilát Gábor: "Amikor a megcsalás és a házasságtörés megtelik érzéssel"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor őszinteség Tabuk nélkül a párkapcsolatról megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki méltatlanul bánik veled - megcsal, megaláz, átver, vagy visszaél a bizalmaddal, mennyire mentség, hogy nehéz gyerekkora volt?

Nem kell megfejtened a miérteket a másik múltjában. A tények ugyan makacs dolgok, de bármikor megteheted, hogy figyelembe veszed őket, és azok alapján hozol döntést. Vannak emberek, akik szinte annyira beleszeretnek a múlt történéseibe és a szokássá rögzült sérüléseikbe, hogy azokat mintegy mentségül használják a felelőtlen cselekedetekheza jelenben.

Ha sokan lennének becsületesek és őszinték, az lenne a normális, de ez fordítva is igaz. Ha például sokat bandázol egy bűnözővel, egyre kevésbé fogod rosszfiúnak látni.

Amikor a megcsalás és a házasságtörés megtelik érzéssel, akkor az silányabb fordításban akár az érzelmek győzelmét is jelenthetné a megszokás felett Forrás: Shutterstock

Nem az a megfelelő partner, akire éveket vársz, hogy megfeleljen. Ha valaki a párkapcsolatot vagy a házasságot csupán egy biztonságos támaszpontnak tartja, ahonnan érzelmi és testi portyázásokat lehet folytatni, az a hűség meghatározását is a szerető(k)höz fogja kötni. Amikor a megcsalás és a házasságtörés megtelik érzéssel, akkor az silányabb fordításban akár az érzelmek győzelmét is jelenthetné a megszokás felett.

Attól még, hogy te becsületes vagy, valószínüleg lesz aki megpróbál kihasználni és átverni. Ettől még nem muszáj feladni az értékrendedet, sőt érzelmi bűnözővé sem kell válnod. Maradhatsz tiszta, és maradhatsz nyitott könyv. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki fog tudni olvasni benne, de a könyvek nem is azoknak íródnak, akik nem olvasnak. Az pedig, hogy a képesség vagy a szándék hiányzik az olvasáshoz, nem mindegy?

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.