Müller Péter - A hónap témája: A gyönyör

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Gyönyör. Ez a legfőbb élmény! És tilos! Minden vallás, minden hatalom, minden lélektan és társadalmi előítélet elfojtja. Tiltja. Fél tőle. Nem a legnagyobb CSODA, hanem „Juj, nem szabad!” élmény.

Ne vágyódj a gyönyörre! Ne éld át a csodát! Ne légy extatikus! Ne élvezd a testedet, és a másikét se. Legfeljebb stikában.

Csakis a gátlásokon átgázolva, a világ ellen lázadva élheted meg a Csodát. Kislány és kisfiú, ha először átéli a kéjt, megriad, bűntudata lesz. Nem mer szólni róla. Akkor sem, ha nem vallásos családban él. Fél, hogy bűnt követett el! Ha nem az Isten, akkor a felnőttek ellen. A kéj csúcspontján ugyanis, az ember felszabadul. Úgy érzi testileg-lelkileg „megboldogul”. Nincs több.

Ez az élet csúcsa!

A kéj csúcspontján ugyanis, az ember felszabadul. Úgy érzi testileg-lelkileg „megboldogul”. Forrás: Thinkstock

Ilyenkor minden tiltás fölrobban! Ezért a pillanatért érdemes élni. Ez a legcsodálatosabb emberi élmény. Misztérium. Ehhez képest minden kevés! Ha elmúlik - és ez pár pillanat - minden üres lesz. Sötét. Férfinek és nőnek lenni széttépett állapot, szüntelen feszültséggel jár. De a gyönyörben - vagyis a kéj csúcsán - ez a feszültség szikrázva fölrobban és kisül. Olyan, mint az atomrobbanás: az elemek megváltoznak, hatalmas energia szabadul fel, és mindent szétvet. Néha elájulunk. „Kis halál” - mondják. Egónk föladja a hatalmát, és önfeledten beleszédülünk a csodába. Szemünk kifordul, remegünk, kiáltozunk, öntudatlanul.

Nagy kultúrákba, de még az indián és az ősi magyar hitvilágban (Yotengrit) is tudták, hogy a gyönyör a legistenibb az emberben. Villámfény a sötétben. A Isten legmagasztosabb élménye a múlandó emberi testben. Amikor megteremtette a világot a Biblia szerint, azt mondta: TOV. Azt jelenti: JÓ. Jó volt neki. (Zeusz is villámmal teremt.)

A gyönyör a legmagasztosabb szó.
A boldogság csúcsállapota.
Ne féljetek megélni.
A gyönyör pár pillanata intenzívebb, mint bármiféle emberi öröm.
És a „gyönyörű” szebb, mint a szép.

És ha azt mondom neked: „Gyönyörűségem!” nemcsak azt mondom, hogy nagyon szép vagy, hanem azt is, hogy veled élem át az igazi a gyönyört.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.