Demenciával diagnosztizálták a 33 éves édesanyját, hamarosan elveszíti emlékeit

Forrás: Dreamstime -
betegség édesanya diagnózis család demencia emlékek
Nem emlékszik majd saját gyermekére sem Rachel Potter 33 éves családanya, akit nemrégiben demenciával diagnosztizáltak. A nő édesapja megrendülve beszélt lánya állapotáról és arról, hogy hamarosan teljes felügyeletet igényel majd. 

Egy nap nem talált haza édesapja házából a 33 éves Rachel Potter. Orvoshoz fordult, demenciával, Gerstmann-Sträussler-Scheinker-szindrómával diagnosztizálták, hamarosan lányára sem emlékszik majd - írja a The Sun.

Édesapja, a 61 éves Kev elmondta, hogy lánya már olyan egyszerű dolgokra sem emlékszik, hogy hogyan kell bekapcsolni a mosógépet.

"Olyan élénk tinédzser volt. Szerette az utazást, a diszkókat és a Take that fiúcsapatot. De ő már nem ugyanaz a lány" - mondta Kev. A nő anyai ágon örökölte a demenciát, ezért attól tartanak, hogy lányánál is felfedezik majd a betegséget. Rachel írása mára egy gyermekéhez hasonlít és járni is nehezen tud.

Túl beteg ahhoz, hogy dolgozzon, naponta kétszer ellenőrzi egy ápoló, de nemsokára egész napos felügyeletre lesz szüksége. A nagypapa azon igyekszik, hogy unokája, Brooke élvezze a nyarat, amely talán az utolsó lesz úgy, hogy édesanyja felismeri.

Gyűjtést is indítottak a GoFundMe adománygyűjtő oldalon azért, hogy finanszírozni tudják Rachel ellátását.

A családdal a BBC is készített riportot:

Szívrohamra és storke-ra való hajlamot is jelezhet a ráncos homlokhttp://www.life.hu/drlife/20180827-szivrohamra-es-storkera-valo-hajlamot-is-jelezhet-a-rancos-homlok.htmlA ráncos homlok előjele lehet a szívrohamnak és a sztróknak is - állíta a Toulouse-i Egyetemi Kórház professzora. Szerinte a háziorvosoknak figyelni kell erre, hiszen a ráncos homlokú fiatalok tíszer nagyobb eséllyel halnak meg ezekben a betegségekben, mint a sima bőrrel rendelkező kortársaik. Dr. LifeThinkstockEladták az otthonukat, autóban élnek a beteg fiú szüleihttp://www.life.hu/drlife/20180827-eladtak-az-otthonukat-autoban-elnek-a-beteg-fiu-szulei.htmlMinden pénzüket gyermekük gyógyulására költötték, most autóban élnek a kilencéves fiú szülei. Balogh Ferenc és felesége, Vera még nem kapott kártérítést a kórháztól, igyekeznek minél több időt gyermekeikkel tölteni, akik most nevelőotthonban élnek. Dr. LifeMel B, a Spice Girls egykori tagja elvonóra megy: alkohol - és szexfüggőhttp://www.life.hu/drlife/20180826-mel-b-a-spice-girls-egykori-tagja-elvonora-megy-alkohol-es-szexfuggo.htmlA közelmúltban vált el férjétől a Spice Girls egykori tagja, aki ezúttal nyiltan vállalta alkohol- és szexfüggőségét.Dr. Life--Mitől fáj a gyerek feje? Lehet, hogy nem ivott eleget!http://www.life.hu/drlife/20180731-folyadekfogyasztas-fontossaga-es-osztonzese-gyerekkorban.htmlAnya, fáj a fejem! Hányszor hallottuk ezt az iskolából hazatérő gyerektől? Persze, a fáradtság is lehet az oka, esetleg a kevés oxigén, de ha az okokat keressük, legtöbbször kiderül: nem volt elég a folyadékbevitel... Dr. LifeOrigoKatalin hercegnén műtéti heget fedeztek fel: kiderült, miért operálták meghttp://www.life.hu/drlife/20180825-katalin-hercegnen-muteti-heget-fedeztek-fel-kiderult-miert-operaltak-meg.htmlKatalin hercegné évek óta rejtegeti a hajvonalában lévő heget, de a rajongók érdeklődését nem sikerült csillapítani. Most végre fény derült a seb titkára. Dr. Life--Súlyos betegségéről vallott Terry Blackhttp://www.life.hu/drlife/20180823-sulyos-betegsegerol-vallott-terry-black-rak.htmlTerry Black a tévékamerák előtt vallott súlyos betegségéről. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.