Csollány Szilveszter oltás Csollány Szilveszter állapota Csollány Szilveszter koronavírusos oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csollány Szilveszter egykori edzőjét, Vereckei Istvánt is nagyon meglepte, hogy a jó erőben lévő, fiatal sportembert ilyen gyorsan legyűrte a betegség és súlyosra fordult az állapota. Reméli, tudnak még beszélni egymással, és elárulta, mit fog kérni egykori tanítványától.

Az olimpiai bajnokot pár hete szállították Sopronból Budapestre, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. A koronavírus fertőzés miatt tüdőgyulladásban szenvedő tornászt műtődő tartja életben, ami az egyetlen esélye a túlélésre. Felépülni azonban nem lehetetlen, számtalan példa bizonyítja, hogy legyőzhető a Covid.

Edzője is ebben reménykedik.

Csollány Szilveszter a sydney-i olimpián nyert aranyérmet Forrás: AFP/William West

"Egész életében óriási harcos volt. Bár feltételezésem szerint mélyaltatással próbálják gyógyítani, ezért legendás akaratereje ilyenkor nem segítheti. Mivel azonban relatíve fiatal a szervezete, hiszen mindössze 51 esztendős, erősen reménykedem abban, hogy felgyógyul."

– mesélte Vereckei a Ripostnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.