Brutális képek: Dr. Novák Hunor megmutatta, mi történik, ha egy gyermek nyelőcsövébe gombelem kerül

szemléltetés gombelem nyelőcső doktor sav Dr. Novák Hunor orvos felvágott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges kísérlettel hívta fel a figyelmet a gombelem veszélyeire az ország egyik leghíresebb gyermekorvosa, Dr. Novák Hunor.

A gyermekorvos azért tartotta fontosnak, hogy megmutassa, mit csinálhat a nyelőcsővel egy lenyelt gombelem, mert egyre több gyermekjáték elemmel működik. Nem segít a dolgon, hogy a gombelemek úgy néznek ki, akár egy drazsé, azonban ha egy gyermek véletlenül lenyeli, akkor komoly károkat okozhat.

Az orvos Facebook-oldalán idézte fel 2018-as kísérletét, és annak végeredményét. Hunor egy félbehajtott sonka és két szelet párizsi közé tett egy gombelemet, majd kilenc óra múlva megnézte a felvágottakat. A gombelem, a benne lévő sav miatt szabályos lyukat mart a szeleteken.

- írja az orvos, aki a Fem3-ban elmondta, hogy ha felmerül a gyanú, hogy gombelemet nyelt a gyermek, azonnal forduljanak orvoshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.