Megszólalt az ismert magyar orvos: Will Smith pofonja egy fontos dologra hívja fel a figyelmet

pofon betegség Oscar-díj alopecia areata autoimmun betegség foltos hajhullás Will Smith Jada Pinkett-Smith Will Smith-pofon botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megfagyott a levegő az idei Oscar-díjátadó gálaestéjén. Chris Rock elsütött egy rosszul sikerült poént, amellyel Will Smith feleségén szeretett volna viccelődni. A világsztár azonban nem értékelte a beszólást, felsétált a színpadra és pofon ütötte a műsorvezetőt.

Az esetről készült videó bejárta a világsajtót és hatalmas felháborodást váltott ki az elsőre megrendezettnek gondolt eset. Később Smith elnézést kért mindenkitől, a tette azonban nem maradt következmények nélkül. Két nagy filmstúdió, a Sony és a Netflix is kihátrált a sztárszínész mögül.

Forrás: Dr. Novák Hunor

A pofon azonban közvetve ráirányította a figyelmet egy fontos dologra, méghozza Smith feleségének betegségére. Chris Rock ugyanis azon poénkodott, hogy Jada Pinkett-Smith kopaszra borotválta a fejét. A színésznő azért szabadult meg a hajától, mivel olyan autoimmun betegségben szenved, amelynek eredményeként elkezdett foltokban kopaszodni.

Az ismert gyermekorvos, dr. Novák Hunor szerint a pofon rávilágított arra, hogy beszélnünk kell erről az "ismeretlen" betegségről, az alopecia areatáról.

– idézte a Ripost a népszerű gyermekdokit, aki egy hosszú videóban további részleteket is elmesél a betegségről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.