Fésülhetetlen haj szindrómával küzd egy kisbaba: a világon csak száz ember szenved benne

kisbaba haj csecsemő fésülhetetlen haj szindróma ritka betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen különleges rendellenességgel küzd egy a másfél éves angol kislány. Az úgynevezett fésülhetetlen haj szindróma egy kivételesen ritka, ám egyáltalán nem halálos betegség, amely mókás megjelenést kölcsönöz az embereknek.

A szindrómát eddig mindössze 100 embernél diagnosztizálták, így meglehetősen keveset tudnak róla a szakemberek. Az eddigi megfigyelések alapján csecsemőkor és hároméves kor között alakul ki, de akár később is megjelenhet. A fésülhetetlen haj szindrómában szenvedő emberek haja nem lapul a fejbőrhöz, emiatt olyan a frizurájuk, mintha megrázta volna őket az áram.

Az internet legújabb sztárja most a 17 hónapos Layla Davis, akit viccesen a pici Boris Johnsonnak vagy Albert Einsteinnek is neveznek. A betegség idővel javulhat, és könnyen elképzelhető, hogy Layla is kinövi majd, de addig is számtalan vicces képet találhatunk róla a saját Instagram-oldalán – írja a Wales Online.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.