Agyműtétjéről mesél a legendás magyar tévébemondó - Videó

Forrás: Fortepan -
agydaganat daganat bemondó Tamási Eszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnagyobb videómegosztóra került fel egy 1990-ben készült felvétel Tamási Eszter bemondóról, aki három héttel az agyműtétje után mesél a betegségéről.

Tamási Esztert, a Magyar Televízió legendás bemondóját fiatalon ragadta el a gyilkos kór. 1985-ben lett rosszul először, ám csak három évvel később tudta meg, hogy agydaganata van, majd újabb két évet kellett várnia a műtétre. Borzalmas kínokat élt át, folyamatos fájdalmak gyötörték. Sokáig nem tudták, mi baja, míg végül egy orvos az egyik tünete alapján daganatra kezdett gyanakodni. Végül agyérfestéses CT vizsgálatot készítettek, és találtak egy diónyi és egy mogyorónyi daganatot. A műtétet nem vállalták, azt mondták, nagyon rossz helyen vannak a daganatok, ezért gyógyszerrel próbálták meg kordában tartani.

Tamási Eszter 1980-ban Forrás: Fortepan

A bemondónő állapota azonban egyre csak romlott, már a bal oldalának bénulása volt a tét. Egymás után érték a balesetek, elesett a kádban, beverte többször a fejét. Végül az első rosszullét után öt évvel megoperálták. Tamási akkor úgy gondolta, hogy a saját maga által kitalált ima mentette meg, és valóban úgy tűnt, hogy meg is gyógyul, ám egy évvel később, 1991. december 16-án meghalt. Az alábbi felvételen ő maga meséli el kálváriáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.