Itt az új koronavírus-variáns: a tünetei éjszaka jelentkeznek

Forrás: Science Photo Library via AFP/CHRISTOPH BURGSTEDT/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Christoph Burgstedt/Science Phot -
omikron variáns izzadás COVID-19 tünetek éjszaka koronavírus variáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok szerint az alkalmanként az omikron variáns testvéreként aposztrofált Covid-19 változat, a BA.5 felelős az új koronavírusos megbetegedésekért. 

Ahogy azt már megszokhattuk, minden verzió újabb és újabb tünetekkel áll elő. Az új mutáns - mely az USA-ban jelenleg a megbetegedések 65 százalékát okozza -, egyik fő tünete, - úgy tűnik -, az éjszakai izzadás.

Forrás: Science Photo Library via AFP/CHRISTOPH BURGSTEDT/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Christoph Burgstedt/Science Phot

„A betegség kicsit más, mert a vírus megváltozott. Van rá bizonyos immunitása az embernek, így az immunrendszer és a kissé eltérő vírus keveréke egy kicsit más betegséget eredményezhet – furcsa módon az éjszakai izzadás is a jellemző tünetei között van" - írja az IFL Science egy dublini professzort, Luke O'Neilt idézve.

Az új tünet előfordulásának gyakoriságáról egyelőre nincs hír, a két oltást kapott betegek legtöbbször orrfolyásról, fejfájásról, tüsszögésról, torokfájásról és tartós köhögésről számolnak be. A korábban jellemző szaglásvesztés, láz és légszomj ma már ritkán jelennek meg a koronavírus tüneteként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.