Szexi, forró, felejthetetlen: ezek a legvadabb szexjelenetek a kedvenc filmjeinkből

film szexjelenet Mr. és Mrs. Smith magazin Top Gun Micsoda nő!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezek után a jelenetek után biztos, hogy mindenkire ráfér egy jéghideg zuhany! Hogy ez a rendezőnek, az operatőrnek, a színészek közti kémiának vagy a háromnak egyszerre köszönhető, mindegy is, de az tuti, hogy mindenkinek azonnal beugrik egy-két olyan romantikus filmes jelenet, amit bárhányszor is néz meg, ugyanúgy felforrósodik körülötte a levegő, és még napokig képtelen kiverni a fejéből.

Persze, ha elképesztő filmes szexjelenetekre gondolunk, ma már első körben talán inkább a A szürke ötven árnyalata vagy 365 nap ugrik be mindenkinek, amelyek valóban kifejezetten túlfűtöttre sikerültek. A 365 nap első részével kapcsolatban rengeteg teória terjedt a neten, miszerint a jelenetek annyira valóságosnak tűnnek, hogy egyszerűen lehetetlenség lett volna csupán megjátszani, és meg voltak győződve arról, hogy igazából szexeltek a színészek. Ezt természetesen többször is cáfolták, de az emberi képzelőerő határtalan, és mégiscsak illúzióromboló lenne elfogadni, hogy csak a kameraállásnak köszönhető, hogy ennyire valóságosnak tűnik.

A szürke ötven árnyalata és a 365 nap előtt is voltak azonban forró jelenetek, sőt, még ha hihetetlenül is hangzik, vannak sokkal különlegesebbek is, most pedig ezekből hoztunk nektek egy válogatást.

Mr. és Mrs. Smith

Ha már klasszikusokról beszélünk, természetesen nem lehet kihagyni Angelina Jolie és Brad Pitt első közös filmjét, ami a forró jeleneteket leszámítva is rengeteg érdekes részletet rejt magában. Brad Pitt ekkoriban még Jennifer Aniston férje volt, a pletykák szerint viszont Angelina Jolie-t ez nem érdekelte, és minden vonzerejét bevetette, hogy meghódítsa magának a világ egyik legszebb férfiját. Hogy végül hogyan habarodtak egymásba és mi történt pontosan, más valószínűleg sosem fog kiderülni, de tagadhatatlan a köztük lévő kémia, ami az egész filmet átszövi, és minden mozdulatukban és tekintetükből süt az erotika, nem is beszélve arról a bizonyos törő-zúzó szexjelenetről, amikor lényegében az egész otthonukat szétrombolják.

Az egész filmet átszövi, és minden mozdulatukban és tekintetükből süt az erotika Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Regency Enterprises / New Regency Pictures/Regency Enterprises / New Regenc

Top gun

Kinek ne szólalna meg a fejében a Take my breath away című szám, ha felmerül a Top gun? A film, ami összesen kábé két zenével operál, egy "macsóssal" és egy másikkal a szerelmes jelenetekhez, valószínűleg több generációnak adta meg a tökéletes aláfestő zenét a szerelmes légyottokhoz. Ez pedig nem is véletlen, hiszen olyan kémia van a páros között, ami nemcsak a filmbéli hangulatot, de a nézőét is felforrósítja.

TOP GUN 21307 1986 TOP GUN TONY SCOTT PARAMOUNT TOM CRUISE KELLY McGILLIS Forrás: KPA/ Northfoto/Hungary, Ukraine, Romania, Bulgaria, Serbia/ Northfoto/Zuma Movie Stills Library

Magic Mike és Magic Mike XXL

Ó, ezek a férfiak... Bár a történetet valószínűleg kevesen tudják felidézni, de valljuk be, nem is ez a lényeg. A film titka ez esetben máshol keresendő: szuperizmos és szupervonzó férfiak apró ruhákban mozognak jó zenére, nemcsak a filmbeli, de a tévé előtt ülő nőket is teljesen megvadítva. Az egyik, talán legikonikusabb jelenetet Joe Manganiellónak köszönhetjük, aki még egy boltba belépve, a ruháit magán tartva is szuperszexit táncolt a Backstreet Boys slágerére.

Magic Mike és Magic Mike XXL Joe Manganiello Forrás: IMDb

Micsoda nő

Bár ez sem egy mostani film, és közel sincsenek benne annyira erős jelenetek, mint a 365 napban, mégis megmutatja, hogy nincs szükség porófilmeket is túlszárnyaló jelenetekre ahhoz, hogy vadító erotikát csempésszenek a filmekbe. A Micsoda nőben több szexjelenet is van, de talán az a legmaradandóbb, amikor Julia Roberts rátalál a magányosan zongorázó Richard Gere-re, és a zongorán esnek egymásnak.

Micsoda nő, Richard Gere, Julia Roberts Forrás: InterCom

Kék Valentin

A Kék Valentin nem egy tipikus romantikus film, hiszen pont egy párkapcsolat legmélyebb pontjait nézhetjük végig. Ez azonban még véletlenül sem jelenti azt, hogy Michelle Williams és Ryan Gosling ne tenné oda magát a szexjeleneteknél.

A Kék Valentin nem egy tipikus romantikus film Forrás: IMDb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.