2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Ezektől az élelmiszerektől elmúlik a másnaposság: egy csapásra eltűnik a macskajaj

Forrás: Shutterstock -
másnaposság egészség másnaposság ellen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg a szilveszter, amikor még az is poharat fog a kezébe, aki amúgy nem tartozik a nagy italfogyasztók körébe. Az elmaradhatatlan éjféli koccintást azonban megelőzi az alapozás, és az újév első perceiben és óráiban is bőségesen folyik sok helyen az alkohol.

A nagy ünnepléseket menetrend szerint követi a másnaposság és ezúttal minden korábbinál nagyobb szükség lehet a fejfájást és hányingert elűző csodaszerekre, hiszen január másodika hétfőre esik. (A legjobb megoldás persze a megelőzés, ha mértékkel iszunk.)

A Player.hu összeszedte azokat a szinte minden otthonban megtalálható élelmiszereket, melyek segíthetnek legyőzni a másnaposságot.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Cayenne-i bors, banán, gyömbér, citromos víz, méz, kókuszvíz, spárga, paradicsomlé, tojás és a Sprite üdítő.

Minden olyan élelmiszer hasznos lehet, mely csípős vagy erős, ezáltal izzasztó hatása van. Másnaposság esetén szükségünk lehet arra, hogy megnyugtassuk a gyomrunkat, fokozzuk a májműködést és feltöltsük az alkohol hatására dehidratálttá váló szervezetünket, illetve azok az alapanyagok is jók, melyek gyorsítják az alkohol lebomlását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.